Foto van een Lanz Bulldog in panningen. Prachtige antiek in panningen waar naar mijn gevoel minder aandacht aan  wordt geschonken dan aan andere tractoren of is dat maar een idéé?

Lanz Bulldog

stijn-de-bock
Foto van een Lanz Bulldog in panningen. Prachtige antiek in panningen waar naar mijn gevoel minder aandacht aan wordt geschonken dan aan andere tractoren of is dat maar een idéé?

Reacties

+4
MF 2725
Eerlijk gezegd, heb ik hier niet zoveel mee. Is van ver voor mijn tijd en ik kan er niet zoveel mee. Die 2 stoomtractoren die aan het cultiveren waren, vindt ik wel schitterend!
+1
Towaberg
Mooi om eens te zien, maar voor t rijplezier moet je het niet kopen denk ik. En t is toch niet de makkelijkste techniek denk ik. Doe voor mij maar na de 2de Wereldoorlog .
+5
ronald73
Quote Reactie van @Towaberg:
maar voor t rijplezier moet je het niet kopen denk ik.

Wel voorasvering en nooit last van een lekke band 😄
+2
Kramer U800
@Towaberg Dat klopt helemaal, je hebt nog handgas en geen voetgas en de koppeling zal misschien ook nog met de hand bediend moeten worden. En deze types hebben nog hele zware vliegwielen en lage toeren dus het is net een hobbelpaard met die voorvering. Maar alsnog gaan deze modellen richting de 100.000 euro ondanks alles omdat ze zo zeldzaam zijn.
+2
a3vandiejen
Vind het ook wel mooi, maar heb er niet veel mee.
+2
jammermaarhelaas
Voorasvering, en zo te zien ook achterwielvering, er zitten veren in de velg.

Persoonlijk kijk ik er graag naar, je kunt de historie van de (landbouw) techniek er mooi aan af zien. Hoe ze het geheel opbouwden, wat voor (formaat) motor er gebruikt werd of er een aftakas op zit, wat voor trekhaak, wat voor aandrijving, ketting, externe tandwieloverbrenging, een cvt (ja, echt, die was er toen ook al) enz. Hoe de stuurinrichting gebouwd is, de verschillen onderling, enz., enz.
+3
Kramer U800
@jammermaarhelaas
Quote:
en zo te zien ook achterwielvering

Dat lijkt wel zo hè, maar het zijn de veren voor de "sputts" de plaatje die tussen het wiel in zitten. Deze kunnen met een speciale tang uitgetrokken worden en een kwart slag gedraaid worden, dit is om met die massieve rubberen wielen meer grip te creëren in het land, omdat dit een weg uitvoering is.
+2
MF 2725
@Kramer U800 Inderdaad, daar zijn die veren voor. Op zich een mooi systeem.
+2
jammermaarhelaas
@Kramer U800

Met jou uitleg erbij is het op de foto goed te herkennen.
+3
Kramer U800
@jammermaarhelaas Tja, je moet het maar net weten 😉 Vragen is heel belangrijk heb ik altijd geleerd daarom staan sommige jongens van mijn leeftijd mij soms aan te kijken van: hoe weet je dat?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lanz Bulldog ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!