Daar is ie dan demo shovel, Claas Torion 639.. Foto is geplaatst door ZetorTwente op 31-07-2019 om 12:05:14, met 38 reacties.

Claas Torion 639 (wiellader)

ZetorTwente
Daar is ie dan demo shovel, Claas Torion 639.

Reacties

+1
fendt farmer309c
Of te wel een Liebherr 509 😅
SJB533
@fendt farmer309c
Is dit een Stereolader dan?
ZetorTwente
@SJB533 Eén Claas torion sinus is gelijk aan de liebherr 50* Stereo, dit is geen sinus uitvoering.
SJB533
@ZetorTwente
Dan is dit dus geen 509, want dat is een Stereo
+1
ZetorTwente
@SJB533 Ooh typenummering zit iets anders in elkaar dan ik dacht, dit is dan een 508 compact.
En hoe bevalt dat?
+1
ZetorTwente
@johndeere6910forever De eerste indruk is eigenlijk best goed, maar nog te weinig mee gedaan om echt oordeel te geven.
Lijkt kleiner als de terex?
+1
ZetorTwente
@ronald-deutz-fahr Qua gewicht en prestaties zou ie beetje overeen moeten komen met een TL100, wij hebben een TL80 maar die is groter qua omvang idd, en heft net zo hoog
CaseCS130
Leuk ding, zijn jullie bijna aan wat anders toe?
casejxu
@CaseCS130 jij zocht nog n gebruikt shoveltje zeker??
+1
CaseCS130
@casejxu Ja, nog wel wat aan het kijken. Maar weet nog steeds niet precies wat. 5 tons is te licht, dat weet ik inmiddels wel. Dus zit wat te denken aan minimaal TL100 formaat of nog wat groter zoals een Volvo L40B. Een groter formaat met powershift zou weer mooi zijn zodat je er ook mee kan aanrijden, maar dat is voor het overige werk weer snel lomp. En die zijn er gebruikt ook amper te vinden of met heel veel draaiuren.
jasper-santing0
@CaseCS130 Voor welk werk ben jij Lb 40 formaat nodig dan?
@CaseCS130 wat wil je ermee gaan doen? Boer waar ik melk heeft een tl120 en kan gewoon op de bult, in het verleden kuilden ze daar alles mee in.. veel kracht op de wielen.
bikkertie
@CaseCS130 zou zeker geen hydrostaat op de bult nemen. Zelf erg slechte ervaringen mee
mdoornekamp
@bikkertie wat voor hydrostaat hebben jullie gehad dan. Die powr shift bakken is ook niks. Loopt veel te hard met kuil verdelen, want je hebt wel toeren nodig voor de olie van de verdeler. Met die Volvo 's moet je de hele dag tegen remmen op de bult.
bikkertie
@mdoornekamp Volvo hydrostaat, nieuwe shovels hebben de olieopbrengsten hoog genoeg op 1600 motor toeren toch? Weet van de manitou knikverreiker dat er bijvoorbeeld een cvt in ligt, lijkt me dan ideaal
mdoornekamp
@bikkertie ja maar de rijmotor is ook erg sterk bij 1600 toeren. rij je zomaar met 8 km/u over de kuil
CaseCS130
@bikkertie Ja, jullie hadden zo'n L45 weet ik. Die zag er niet zo sjofel meer uit toen die weg ging haha. Jammer genoeg is het zo'n gat tussen de kleinere hydrostaat shovels en de powershift versies. Begint eigenlijk allemaal bij 10 ton voor powershift. En dat is weer vrij lomp voor het andere werk op het erf bij ons. Jullie Case shovel vind ik een fantastisch mooi ding en als we zo'n groot bedrijf als jullie hadden zou ik ook zeker zoiets willen. Bij ons moet een shovel vooral voor de kuilsnijder en als vervanger voor de voorlader klusjes gebruikt worden. Verder moet die fatsoenlijk 2x2x14cm stelcon platen kunnen leggen qua hefcapaciteit.
Afgelopen winter bij een 5 tons shovel wezen kijken omdat die in de buurt stond en goedkoop was, maar dat is echt een slagje te klein. Een TL100 is ook nog maar 5,8 ton maar is wat groter gebouwd met een wat betere gewichtsverdeling dan de meeste gewichtsgenoten. Een TL120 of Volvo L40B lijkt me qua formaat net even wat beter en de hydrauliekprestaties zijn ook aardig beter. Maar het zijn wel hydrostaat shovels en ik kan me bijna niet voorstellen dat die het fijn vinden om de hele dag kuil op, kuil af te rijden met een kuilverdeler eraan die ook olie nodig heeft. Maar goed, misschien dat maar gewoon met de trekker blijven doen dan. @jasper-santing0 @ronald-deutz-fahr
bikkertie
@CaseCS130 kan ik me ook voorstellen! Als je geen shovel hebt mis je hem niet, als het het eenmaal gewend heb snap je niet dat je zonder kunt. Weet van boeren uit de buurt dat de Liebherr dus ook deze Claas het erg goed doet
CaseCS130
@bikkertie Ja klopt, heb er ook wel een beetje ervaring mee. Alleen de keuze in versnellingsbak en formaat vind ik het lastigste. Jammer dat shovel fabrikanten niet wat meer keuze bieden en dat de vario bak niet gebruikt wordt. Manitou doet dat bij de verreikers en knik verreikers beter wat dat betreft. Met die nieuwe knik verreiker heb ik gereden en die vario is heerlijk. Maar ik vind de geometrie van die laadframes wat irritant waardoor je altijd moet uitschuiven zodra je omhoog heft. Dat kan ook wel weer automatisch op de meest luxe uitvoering maar dan ga je aardig ver qua budget en kun je ook ongeveer zo'n shovel als jullie kopen.
Valtrapowerr
@CaseCS130 is het een rare gedachte om te kijken naar een nette gebruikte Manitou 634 oid? Meeste zijn wel met handbak maar dat hoeft geen probleem te zijn op het erf en je hebt aardig gewicht 6,5 a 7 ton...is wel even wat anders als zo shovel maar kan goed werken, zijn er meer die ermee op de kuil gaan...
CaseCS130
@Valtrapowerr Heb ik ook mee gereden, maar weet niet of ik aan het zichtgebrek kan wennen. Daarnaast vind ik de fuseebesturing een zwak punt en heb ik de hefhoogte niet echt nodig voor de dagelijkse dingen.
+2
Valtrapowerr
@CaseCS130 daar was ik zelf ook altijd bang voor maar dat went eigenlijk vrij snel en soms even in de spiegel kijken als het krap komt.
Fusee hoef je in jou geval niet zo bang voor te zijn omdat je er niet mega zwaar werk mee gaat doen en hefhoogte wen je wel gauw aan maar je moet doen wat je zelf het prettigst vind 👍🏻 😄
+1
dx11
@CaseCS130 is zoiets niet wat? deze is 5,5 ton. Kreeg 2810kg van de grond aan een ketting, tegen het vorkenbord aan. Dat was wel echt het aller uiterste grensje. Ik vond het echt een leuk ding voor dat geld.

(klik om te vergroten)

SJB533
@dx11
Maak je nu een grap? Was een tijdje geleden toch een zooitje oeverloze discussies over? 🙈
dx11
@SJB533 heb ik dat gemist, of verzopen? Wat was de uitkomst van de discussie? Kameraad van me wilde zo'n ding te zien, dus ik mee. Ik ben best bang voor de levensduur en de onderdelenvoorziening, maar verder echt niet raar.

Volgens mij zag ik jou onderweg nog rupsen zuigen. Bij meppel
SJB533
@dx11
Uitkomst is idd zoals @CaseCS130 zegt: tis een Chinees, en lijkt voorlopig nog niet betrouwbaar


Rupsen doe ik al een week niet meer, gelukkig. Zit nu in de polder.
CaseCS130
@dx11 Nee, ik heb het niet zo op chinese shovels. Als het nieuw is ziet het er leuk uit maar heb wat te veel slechte verhalen gehoord.
case 745 xl
@CaseCS130 idd en staan vaak te koop met 800 uur
@dx11 als je als importeur of dealer die dingen aan de man wil krijgen dan stel je toch m paar demo’s beschikbaar en ga zelf maar proberen of het wat is? Ff 2 week proberen en dan naar de volgende. Nu blijft het ‘die Chinese bende’..
zoals de Ehlo importeur doet met zn harken, daar word tenminste over gepraat en gesproken, omdat die fanatiek is met demo’s
+1
@CaseCS130 wat jij er mee wil doen is ongeveer hetzelfde als wat wij met onze 5.5 tonner doen.
Voer laden met kuilhapper, balen rijden, mest laden, uitmesten, en alle voorkomende klussen verder, kan geen dag meer zonder, weet waar je aan begint 😉
Stelconplaat kan die gewoon op de lepels tillen, maar dan merk je dan wel met rijden. met een 2 sprong aan het lepelbord zelf is het n makkie.
Jaren bij een boer gewerkt met een (toen) nieuwe l45, dat is ook prachtig maar wel een hele slag lomper en vooral voor klusjes een slag te groot.
jasper-santing0
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
kan geen dag meer zonder, weet waar je aan begint

Hij heeft een voorlader 🤔 Dan kun je wel een week zonder.
dx11
Quote Reactie van @bikkertie:
zou zeker geen hydrostaat op de bult neme

As10 viel mij niks tegen anders
johndeere6230
Quote Reactie van @bikkertie:
zou zeker geen hydrostaat op de bult nemen

Hoezo niet? Ahlmann doet het hier prima, klimt zo omhoog.. nu heb ik persoonlijk als je toch met een kuilverdeler gaat verdelen denk ik liever een trekker op de bult, alleen dat is een heel andere discussie 😅
+1
ZetorTwente
@CaseCS130 Nee, de Terex heeft nu 8100u maar loopt nog prima en moet nog zeker heel aantal jaren mee. Van de dealer van Claas wilden ze graag wat gebruikerservaring en daarom loopt ie hier nu eventjes.
fendt308-driver
Fijne shoveltjes 👌🏻

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Torion 639 (wiellader) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!