Foto van een Massey Ferguson 595 (Foto van 1989). Foto is geplaatst door Kimi4ever op 02-08-2019 om 20:25:39, met 23 reacties.

Massey Ferguson 595

Kimi4ever
Foto van een Massey Ferguson 595 (Foto van 1989)

Reacties

+9
wim-same
Prachtige foto uit de oude doos, ook met de Wifo afschuif vork. Wij kuilden vroeger ook op deze manier.

(klik om te vergroten)

Same Minitauro 60 met Wifo afschuif vork.
+1
Kimi4ever
@wim-same Ja hele andere periode dan tegenwoordig! 😁
+2
wim-same
@Kimi4ever Ja klopt. iets later kocht ik de eerste trekker met vier wiel aandrijving om achteruit met de opraapwagen de kuil op te gaan. binnen een paar jaar waren er meer boeren, maar vooral ook loonwerkers die vier wiel aandrijving kochten.
+3
wim-same
@Kimi4ever Ik kocht toen een Same Leone 70 met vier wiel aandrijving, en korte tijd later een loonwerker bij ons in de buurt een MF 590 DT en een MF 595 DT. Ik heb daar ook veel mee gereden toen. Machtige trekkers.
+2
Piet1960
@wim-same En met koolwielen, prachtig. En aan het eind van de dag geen nek meer over.
+1
wim-same
@Piet1960 Mijn nek was toen nog jong en flexibel, nu gaat het inderdaad moeilijker Piet. Waarom mijn vader kooiwielen gekocht had weet ik ook niet. Die rotdingen waren te groot of de banden van de trekker te klein. op de verharding reed je op de kooiwielen.
Piet1960
@wim-same Kooiwielen komen oorspronkelijk uit de akkerbouw, misschien was daar makkelijker aan te komen en dubbellucht-wielen werden toen als wat moeilijker te hanteren gezien?
wim-same
@Piet1960 ja dat klopt, maar mijn vader was toch een echte veehouder op veengrond, en had niets met akkerbouw. Al reden er toen wel meer trekkers met kooiwielen bij ons in de buurt hoor. Maar dan wel met grotere banden aan de trekker dan de kooiwielen, zodat je wel op de weg kon rijden. En met greppelen was dat ook een voordeel, dat je eigen banden groter waren dan de kooiwielen.
+1
a3vandiejen
@wim-same Ja m'n vader gebruikte ze ook met greppele.
noordhof
En van welk jaar was deze dan ?
+2
Kimi4ever
@noordhof deze is van bouwjaar 1979.
+1
mdoornekamp
@Kimi4ever beetje laatste versie. Is ook een mark II. Staat op de sticker. Die waren wat verbeterd.
noordhof
@mdoornekamp beter van moter dan ?
+1
mdoornekamp
@noordhof ja geloof het wel. En iets verbeterde/sterker aandrijflijn.

Ondanks dat is onze motor wel een keer vast gelopen. Balans gewicht los gelopen in carter en die sloeg de oliepomp stuk. Perkins.......
+2
a3vandiejen
Schitterend.
+1
Kimi4ever
@a3vandiejen bedankt!!
+3
hooidonk
Mooie foto's allebei!
Vroeger was je hiermee goed bij de tijd, tegenwoordig kun je je het je niet meer voorstellen dat ze vroeger de zo de koeien aan de melk hielden..
+2
wim-same
@hooidonk mijn vader zat toen aan de top 3 van de melk controle vereniging.. ha ha
+2
GROENEDEERE
@wim-same mijn vader was 2e en in zn laatste controle op de boerderij zelfs 1e
+2
Piet1960
@hooidonk Dat voordroog-inkuilen was al een grote vooruitgang t.o.v het natte inkuilen dat eerst gebeurde. Om maar te zwijgen over dat grove hooi dat pas in juli of zo werd gewonnen. En er waren toen ook al boeren die durfden al heel veel kr.voer te voeren, zeker bij droog en grover spul.
wim-same
@Piet1960 Bij ons toen nog een boer in augustus de eerst snede hooien. Wij waren niet goed wijs, met in begin juni al kuilen. Eerst hooien en daarna pas kuilen. dus bij hem pas in september of oktober kuilen.
+2
Baltus_steyr
Machtige foto's!!! Volgensmij deden ze hier eerder ook altijd met afschuifvork op de bult brengen!! pas later met kuilverdeler pas op de bult lossen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 595 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!