Iemand die me kan vertellen waarom alles in het vlas zo snel moet gaan? Of is het gewoon onder het motto;

Dehondt Vlaspers

mike_v
Iemand die me kan vertellen waarom alles in het vlas zo snel moet gaan? Of is het gewoon onder het motto; "Omdat het kan"?

Dehondt Vlaspers

Reacties

inspecteurfendt
Dat heb ik me ook al afgevraagd, waarom vlaspersen veel sneller kan dan hooi.
mike_v
Echt persen kan je dit niet noemen @inspecteurfendt. De balen worden niet "aangedrukt". Als je wil kan je zo je hand er doorheen duwen (beetje overdreven natuurlijk).
stijn-de-bock
Het is me ook al opgevallen,geen idee waarom. Ze komen ook ineens met 4 of 6 tegelijk, je ziet ze zelden alleen.
+1
mike_v
Hier waren ze nu met 4 bezig @stijn-de-bock, een ander bedrijf waar ik gestopt was, was met drie. Ben nog bij enkele vlaskeerders gestopt, die verteld dat zijn collegas met 6 aan het rollen waren. Heb ze helaas niet meer optijd gevonden ...
nico7530
@mike_v is mij al opgevallen dat als er 1 druppel regen valt ze direct stoppen!!! zal wel te maken hebben dat ze de regen voor willen zijn.
mike_v
Integendeel @nico7530 ... De chaufgeur vertelde me dat na het plukken moest drogen, dan een malse bui eroverheen, keren/draaien, terug drogen en dan rollen. Ze hebben zitten wachten op regen voordat ze volop konden beginnen met rollen.
nico7530
@mike_v j vlas moet regen hebben na het plukken voor kwaliteit te zijn maar ik vind het wel raar dat het vlas niet droog moet zijn bij het rollen want di zou toch gaan schimmelen!!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Dehondt Vlaspers ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!