Vee is weg, dus nu de laatste mest uitrijden met een Same Puledro en een JF av3 meststrooier.. Geplaatst door wim-same op 05-08-2019 om 20:35:09, met 18 reacties.

Same Puledro

Vee is weg, dus nu de laatste mest uitrijden met een Same Puledro en een JF av3 meststrooier.

Reacties

+1
yoohan
Mooie foto Wim. Is je vee definitief weg? Of bedoel je dat niet.
+3
wim-same
@yoohan Ja Johan, Het vee is definitief weg. Ik heb het land nu verhuurd aan de buurman. Ik ben de hokken ook al aan het afbreken. ( kunnen er meer trekkers binnen ha ha. )
+1
105ls78
@wim-same strooit altijd super zon jf strooier
wim-same
@105ls78 Ik heb deze al heel lang, en hij doet het nog steeds super. Bodemketting en houtwerk is ook nog in perfecte staat.
+1
105ls78
@wim-same wij hebben er ook ooit 2 gehad strooide mooi fijn geen kluiten op het gras land..
wim-same
@105ls78 als er heel lomp en met grote bonken geladen word, krijgt een JF het ook niet fijn hoor. Maar als je mooie mest laad, en met een niet al te grote bak, strooien ze super.
+2
105ls78
@wim-same nee laden met beleid hoor,,,,,
yoohan
Oke, ook een prima oplossing land verhuren. Geeft ook een hoop rust in de tent.
Heb je nog veel land bij de boerderij, of staat het meeste in de Miscanthus?
wim-same
@yoohan De Miscanthus heeft hij verleden jaar ook al gehad om de ligboxen op te strooien, dus nu heeft hij alles.
+1
a3vandiejen
@wim-same prachtige foto.
+3
wim-same
@yoohan De Miscanthus gebruikte ik toch ook alleen maar om de koeien op te strooien. Daar was het geweldig spul voor. Neemt veel meer vocht op dan stro, en geeft hele mooie mest. Om te stoken in de biomassa ketel viel het tegen. Te veel as en sintel vorming. Die ketel gaf ook te veel problemen, ook met houtsnippers. Ik heb nu een pelletketel, en dat bevalt veel beter.
+1
Towaberg
Mooie combi Wim en de omgeving is ook best mooi .
+1
wim-same
@Towaberg Dit is bij mij achter de boerderij, 15 augustus hebben we nog een trekker rit met enkele vrienden, als je interesse heeft... Ik heb wel een trekker voor je hoor.
Ritchie
Waarom de koeien weg?
+3
wim-same
@Ritchie Om gezondheids redenen. Mijn longen willen niet meer zo goed. Dan moet je nood gedwongen keuzen maken. Dikbil Koeien weg, schapen weg, Paarden weg. Ik heb allen nog 3 land geiten. en heel veel trekkers voor de hobby, maar dat is niet iedere dag noodzaak.
+3
Towaberg
Jammer, maar goede keuze😢@wim-same
+2
wim-same
@Towaberg Zeker jammer, maar heb er geen spijt van. kan mijn werk nu rustiger doen. Deze mest lag er in april al. Toen was ik er niet toe in staat om de mest uit te strooien.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Puledro ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!