Foto van een Massey Ferguson 135 en een Daf YA 126, klaar voor oldtimer festival Ravels. Geplaatst door Rik Engels op 13-08-2019 om 19:01:35, met 18 reacties.

Massey Ferguson 135

Foto van een Massey Ferguson 135 en een Daf YA 126, klaar voor oldtimer festival Ravels

Reacties

wim-same
@Rik Engels Was dit een 3 tons DAF ?
+1
oldtimergek
@wim-same 1 ton laadvermogen en totaal gewicht 3400 kg.
wim-same
@oldtimergek Ah, Dus dit waren die Daf's met die onbetrouwbare remmen. Mijn broer is ver vroeger bijna mee verongelukt.
Rik Engels
@wim-same Remt best deze, blijft een oud ding natuurlijk maar is ook een kwestie van onderhoud.
wim-same
@Rik Engels ja kan wezen, 's morgens reed de Daf waar mijn broer mee reed uit de garage vanwege de remmen, toen deed alles het ook goed, en 's middags..... Bingo. in een colonne.
Rik Engels
@wim-same Oke, klinkt niet best. Zal wel ff schrikken zijn. maar goed, zoiets kan met elke auto gebeuren.
wim-same
@Rik Engels nee, deze één tonner DAF's stonden er om bekend. De 3 tonners niet.
wim-same
@Rik Engels en kan beslist niet met elke auto gebeuren gelukkig.
Rik Engels
@wim-same Wanneer er spraken is van achterstallig onderhoud, tuurlijk wel. Moet zeggen dat ik zelf nooit heb gehoord dat het echt een veel voorkomend probleem is bij deze DAF’s, enkel de ontsteking wat een vaker voorkomend probleem was/is
wim-same
@Rik Engels Ik heb het ook niet over de 3 tonners, maar over de één tonners.
Rik Engels
@wim-same Dit is ook een zo genoemde 1 tonner.
wim-same
@Rik Engels Kijk dan maar uit. Ik denk dat de remcuppen dan in één keer omklappen. andere hoofd remcilinders erop zetten zou een oplossing zijn. heb ik bij mijn SAMECAR ook gedaan. deze hadden hetzelfde probleem.
Rik Engels
@wim-same Ben er eerlijk gezegd niet huiverig voor, in de dik 25 jaar dat mijn vader deze daf heeft en de tijd dat ik er mee mee ga zijn er nooit problemen aan geweest, 1 keer ontsteking kapot gegaan. Voor de rest niks, op het genen wat wel eens kapot word gereden bij het terrein rijden na dan.
+2
joop-same
De WEB - DAF 1 tonner heb ik ongeveer een jaar mee gereden als service en busdienst auto, maar de remmen waren nooit lekker en veel onderhoud, voor de snelheden in dienst is het wel iets anders dan in een optocht toeren natuurlijk.
En er is nu ook andere voering voor deze remmen te koop.
+1
Rik Engels
@joop-same Ja in dienst zal er idd wel wat ruiger mee gereden worden, dus dan zal het daar wel vandaan komen. Want wij hebben er nogmaals nog nooit problemen mee gehad, en heb ook nooit gehoord dat het een veel voorkomend probleem was/is.
+1
Kramer U800
Aah Ravels op dat vliegveld niet? Zijn wij vroeger ook geweest met de stoommachines. Leuk evenement. Het was toen bloedheet in 2012 volgens mij, 50 graden, bij dat asfalt, in de schaduw was het nog 40 graden 😣
+1
Rik Engels
@Kramer U800 Ja klopt ja. Aah ja dat kan ik me ook nog wel herinneren, toen hebben we nog met een legerkar als zwembad rond gereden.🤣

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!