Foto van een PZ CM 165 - Het leuke werk is begonnen!. Foto is geplaatst door Rozema op 14-08-2019 om 21:35:32, met 9 reacties.

PZ CM 165

237 foto's van @Rozema

Rozema
Foto van een PZ CM 165 - Het leuke werk is begonnen!

Reacties

+1
newholland6640
Prachtig. Succes ermee!
+1
hooidonk
Leuk om eens te zien hoe zo'n maaier opgebouwd is.
Zit deze bak vol met olie?
+2
john deere 7810
@hooidonk

nee zit 0 vet in. zit een beetje tussen olie en vet in zegmaar 😉 is veel dunner dan "normaal" vet.

Je pakt het wel grondig aan! die van ons moet ook nog een x, maar die gaat niet zover uit elkaar haha
+1
davyke
Heb mijn pz165 enkele jaren geleden ook helemaal vernieuwd. Alle lagers en dichtingen vernieuwd en de trommels opgelast en gebalanceerd. In de bak moet ongeveer 6 kg vet dacht ik.
+1
Rozema
@davyke
Klopt! Of tenminste 5.5kg minimaal. Heb het EP 0 vet al klaar staan. Nog tips voor het balanceren? Heb zelf ook opgelast.

Moet zeggen dat ik me afvraag of het daad werkelijk veel uitmaakt.
Haalde bijna kruiwagen zand uit de trommels en draaide op gevoel nog stabiel 😂
+1
davyke
@Rozema
Bij mij merkte ik veel verschil na het balanceren. Ervoor trilde de maaier heel hard. (Vooral bij het op toeren komen) Na het balanceren was het trillen zo goed als weg.
Rozema
@davyke
Op zn zij leggen en dan de trommels steeds iets draaien? Nog tips?
+1
davyke
@Rozema
Ik had nog een tweede maaier voor onderdelen. Hiervan had ik een as genomen en deze horizontaal gemonteerd met nieuwe lagers. De lagers had ik ontvet en nadien een beetje gesmeerd met teflon olie zodat deze heel soepel draaien. Hier heb ik dan de trommel op gemonteerd en deze draait dan altijd met het zwaarste punt naar beneden. Dan heb ik telkens aan de andere kant van de trommel wat rondellen gelast totdat de trommel in balans was zodat ze op een willekeurige punt stopt als je met de trommel draait.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de PZ CM 165 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!