Seltene SV!Ook op kleine treffens kom ik nog wel eens voor verrassingen te staan.Deze Super 550SV kwam ik tegen in Holzwickenende. De Super 550 was eind de jaren 60 zo'n beetje de alleskunner in zijn

Schlüter super 550v

Schluterfan
Seltene SV!

Ook op kleine treffens kom ik nog wel eens voor verrassingen te staan.

Deze Super 550SV kwam ik tegen in Holzwickenende. De Super 550 was eind de jaren 60 zo'n beetje de alleskunner in zijn vermogensklasse. Zwaar genoeg voor de landbouwer, en interessant als lichtere trekker voor de loonwerker.

Omdat deze trekkers ook wel eens in de bosbouw terecht kwamen bracht Schlüter een verzwaarde versie van de 550 uit, die als 550S 2wd trekker en als 550SV als 4 wieltrekker verkocht werden. De trekker had dan de ZF A216 versnellingsbak die ook wel in de 6 cilinder Super 650 gebouwd werd. Ook kreeg de motor later 62pk ipv de gebruikelijke 55. En de laatsten verlieten zelfs met 65pk de fabriek. De 550S had ook zijn eigen baureihe, zo staat er op het plaatje 550S met daarachter het nummer. Deze op de foto heeft nummer 035.

In de jaren 70, toen het aandeel bosbouwtrekkers onder de Schlüter's groter werd, en ze het plakaat dat deze trekkers getest een aanbevolen werden voor de bosbouw mochten dragen, kwamen er aparte types voor de bosbouw, die als Super of Compact XXX SV op de markt kwamen.
Zo had een Super 650SV de basis van een Super 850 of later zelfs die van een 1050. Bosbouwtrekkers werden meestal ook in het groen gespoten, tenzij de klant anders wou natuurlijk.

Deze trekker op de foto is nog een echte landbouwversie met hefinrichting, fritzmeyer verdeck, voorwielaandrijving en frontlader. Ook kon ik uit het typeplaatje afleiden dat deze trekker een snelgang heeft. Voor toen een rijkelijk uitgeruste trekker! Ondanks de standaard groene kleur!

Reacties

+1
stijn-de-bock
Prachtig
+3
a3vandiejen
Zit altijd met verbazing te lezen wat je er allemaal over weet.
stijn-de-bock
@a3vandiejen da denk ik ook.👌🏻👍🏻
+1
a3vandiejen
@stijn-de-bock zo lang weet ik nog niet over de Drago te vertellen😁
+1
Fast Eddy
Volgens mij heeft deze of zo iets als deze op marktplaats gestaan. Of hij staat er nog op.
schluterman
@Fast Eddy zou wel apart zijn dat deze dat is
Fast Eddy
@schluterman

Nee deze is het niet. Het is een rode 650V.
+1
florisrobben
Mooi en interessant verhaal. Dank je 👍
+3
Kramer U800
Je kan wel een boek schrijven zo mooi!
Wow einzigartig , deze heeft zo te zien wel de ZF AL 1550 vooras auf wunsch , ik vraag me wel auf waarom ze deze in een bosbouw versie maken met die 216 bak , ik hoor er sommige over klagen , want de motor zou veel te zwaar ( sterk ) zijn maar wel een mooie schluter 😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter super 550v ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!