Project SF50 gaat ook verder...Hier en daar komt de originele kleur ook weer door het orange heen. Ikke blij dat dit de effectieve bevestiging is dat hij ooit volledig rood was. En dat gaat hij weer w

Schlüter s450

Schluterfan
Project SF50 gaat ook verder...

Hier en daar komt de originele kleur ook weer door het orange heen. Ikke blij dat dit de effectieve bevestiging is dat hij ooit volledig rood was. En dat gaat hij weer worden ook, met der tijd natuurlijk...!

Eerst maar de technische kant op orde krijgen. Snelgang erin, speling van de vooras weg werken, frontlader erop, maaibalkje er weer op,.... En hopelijk tik ik ooit een originele Fritzmeyer op de kop.

Reacties

florisrobben
Mooi karwei zo. Goed bezig👍
Schluterfan
@florisrobben

Is de eenvoudigste Schlüter voor mij tot nu toe. Aan een Compact of Super zit zoveel meer onderdelen.
florisrobben
@Schluterfan dat klopt maar dat neemt niet weg dat je bij deze ook voor verassing kunt komen te staan en het blijft natuurlijk mooi werk om z'n tractor weer netjes te restaureren
Schluterfan
@florisrobben

Klopt. Zo is het kroonwiel in de achteras al opgelast. Dus die vliegt eruit en ook het tandwiel dat erin grijpt heeft zijn beste tijd gehad. Dus die worden al nieuw, en dan weet ik nog niet hoe de rest is...
florisrobben
@Schluterfan kijk zo lijkt het een klein restauratie project met al wat verborgen gebreken. Is daar nog goed aan te komen aan die onderdelen?
Schluterfan
@florisrobben

De versnellingsbak is ook gebruikt in Eicher, Guldner enz dus dat valt op zich wel mee. De rest is via de Schlüterkanalen te doen 😉.
Sojaboontje
30 of40 bak van maken?
Schluterfan
@Sojaboontje

Bedoeling is om 30 met een gereduceerd toerental te rijden. Hoorde eens zeggen dat je kan kiezen uit 25, 30 of 35. Ik moet nog eens rondmailen/bellen om te zien wat er mogelijk is voor zo'n ZF A210 II. Hoe gaat dat bestellen bij Eicher Ganacker? Word ik wel eens over getipt, en doe doen bak onderdelen.
Sojaboontje
@Schluterfan Moet je even Derkjan Grijsen berichtje doen. Die regelt ook voor ons het 40 tandwiel voor de mammut.
Kramer U800
Leuk project, om te volgen! Is deze niet bij de gemeente dienst van Duitsland in dienst geweest, te zien aan die oranje kleur? Mijn Kramer waarschijnlijk ook, die is over het originele fabrieks groen, oranje gespoten. Toch maar rood spuiten in plaats van oranje?
+1
Schluterfan
@Kramer U800

Dit is een originele exportversie voor België en die waren volledig rood met beige of rood, zilver met beige. De mijne is de eerste versie. Het Orange kwam er later op omdat hij bij de gemeente gereden heeft. De trekker heeft wel een zwaar leven gehad getuige het gebroken gietstuk tussen het koppelingshuis en motor. En de aftakas is zwaar ingesleten.
a3vandiejen
Mooi project zo, succes.
Towaberg
Ja zo te zien heeft die al 2 levens achter de rug! Maar gelukkig is hij nu in goede handen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter s450 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!