Foto van een John Deere 6230, de 4de snee is eraf 💪. Geplaatst door johndeere6230 op 26-08-2019 om 17:36:09, met 5 reacties.

John Deere 6230

2.035 foto's van @johndeere6230

Foto van een John Deere 6230, de 4de snee is eraf 💪

Reacties

johndeere6230
@Baltus_steyr de 5de snee van het eiwitland, staat goed veel klaver tussen nu

(klik om te vergroten)

.
Baltus_steyr
@johndeere6230 ziet er goed uit. Blijft beter doorgroeien als gewoon gras?
johndeere6230
@Baltus_steyr

Dat zeker, de zwaardere plekken (qua grondslag) staat minder klaver en daar stond beduidend minder gras/ klaver. Je kunt ook op de streep af kleur verschil zien met het perceel ernaast wat alleen gras is. Tot zover ben ik enthousiast, het enige nadeel is, is dat bij ons de najaarssnedes vaak naar het jongvee gaan en daarbij het eiwitverhaal voor de melkkoeien niet opgaat... dus stel dat er meer klaver komt maar eens kijken hoe we dat gaan invullen.

Hoe bevalt het nog bij jullie?
+1
Baltus_steyr
@johndeere6230 ja daar heb je gelijk in. in de eerste en tweede snede zitten nog weinig klaver. pas late in de zomer komt de dikke klaver(en lucerne) er mooi door . Wij pakken meestal eerste en tweede snede over mekaar verdeelt in 2 kuilen en dat voer ik bijna jaarrond ad koeien. Dus idd het mooie klaver gaat dan meestal naar het jongvee. Echter begin ik nu voor het 2 de jaar met stalvoeren vanaf augustus en dan probeer ik wel zoveel mogelijk klaver in de koe te krijgen!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6230 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!