Soms Hende toch iets van...Liever nen kleine plezante, dan ne grote ampetante.. Foto is geplaatst door nielsve op 26-08-2019 om 19:47:32, met 11 reacties.

Massey Ferguson 7716

nielsve
Soms Hende toch iets van...
Liever nen kleine plezante, dan ne grote ampetante.

Reacties

mike_v
Altijd zo inschuren? Of eerst zo enkele kippers en daarna met de inschuurlijn?
+1
nielsve
@mike_v inschuren? Het is nog maar augustus, en met temperaturen van +30 graden gaat dat al helemaal niet goed komen.
Neen, wij kippen ze (bijna) altijd zo in de schuur ( als ze in de omgeving van geel staan), en wanneer ze een paar vrachten komen halen scheppen we ze met de heftruck in de stordbak.
Zo werken we wat efficiënter, anders sta je toch altijd met een man of 3 op vrachtwagens te wachten. Nu moet er maar 1 iemand thuis zijn.
+1
erik9831
Is hem te groot? 😂
+1
nielsve
@erik9831 altijd he, altijd 😂🤣
JJ
Zo met de vroege aardappelen voorraad rooien zodat je direct of indirect kunt verladen? Zorba of welk ras is het?
Draait de Puma 3 ook goed?
+2
nielsve
@JJ klopt, nu met 2 man altijd een voorraad rooien, doorgaans komen ze hier toch s'ochtends of s'avonds laden. En we laden vrachtwagens op een half uur vol, maar ze komen doorgaans pas om het uur. Sta je ook altijd maar te wachten.

De zorba is al een weekje geleden de laatste gerooid, gisteren de laatste felsina gerooid.

De Puma doet het voorlopig zeer goed. Maar het zijn nu ook super goede omstandigheden op de zand grond.
Met een rijsnelheid van rond de 7 km per uur gaat het wel goed vooruit, en mooi zuivere aardappelen in de kipper krijgen.
JJ
@nielsve Goed om te horen. Zag dat het loof ook ver heen was bij jullie.
Werkt goed zo zo te zien. Is inderdaad vaak en veel wachten anders.
+1
nielsve
@JJ ja klopt bij de zorba was op één perceel zelfs geen groene stengel meer te vinden. Wel beregend en ook een nette opbrengst. Enkel hoe dichter we bij het perceel aardappelen van de buur we kwamen hoe meer last van rotte knollen omdat er wat phytophthora uit het nabijgelegen perceel was overgewaaid 😒

De laatste felsina gisteren lag de voorste helft ook helemaal dood, en de achterste helft nog redelijk groen. Dit was het enige perceel vroege dat niet beregend was, desondanks een bruto opbrengst van 50 ton/ha, dus nog dik tevreden naargelang de omstandigheden. Goede grond daar.

Een week of twee terug stonden we ver van huis te laden, vonden ze het wel leuk om maar om het 1,5 uur een vrachtwagen te sturen. Schiet niet op zo.
En als je dan een week later thuis staat kunnen ze ze ineens om de 45 min. Sturen 🤦
JJ
@nielsve Hier staan er nog altijd Zorba vandaag weer een beetje laden. Zijn nog wel groen/geel. In ieder geval niet helemaal afgestorven. Bruto opbrengst lijkt inderdaad goed. Iets hoger als wat jij noemt. Of ze komen niet. Dan weer met 2 tegelijk altijd feest.
+1
nielsve
@JJ ja, die vrachtwagens. Aan het begin van de dag weet je nooit hoeveel je er s'avonds geladen gaat hebben.
Het is vandaag al 2 keer veranderd in hoeveel ze vandaag komen laden 😅
Eergisteren nog één minder geladen, sinds ong. 10 jaar is onze straat afgesloten door een nieuwe ringweg, en der stond weer eentje bij de gebuur (paardenmanege) aan de verkeerde kant van de ring. Hij was de oprit opgedraaid en achter hem was de poort dichtgegaan en er zou daar niemand thuis geweest zijn. Dan hebben die vrachtwagenchauffeurs geluk dat ze altijd hun bed bij hebben. De volgende dag om 11 uur was hij hier 😂
De zorba hier alles beregend haalden we ook wel de 60 ton. Felsina zat tussen 45 en 55 ton.

Als we in andere jaren aan de vroege beginnen staan ze er normaal ook nog wel mooi groen loof op. Maar 2 dagen met temperaturen van +40 graden heeft hier alles hard doen slijten.
In de bewaaraardappels zit ook niet veel nagroei meer in.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 7716 en hebben de trefwoorden aardappels en aardappels rijden geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!