Foto van een Ferbo 135/580. Schipper Agrarische Dienstverlening: de 1e trek met de Ferbo, al weer een paar maanden geleden. Er staat ondertussen al 500 uur op de klok.

Ferbo Haspel

Fendt412vip
Foto van een Ferbo 135/580. Schipper Agrarische Dienstverlening: de 1e trek met de Ferbo, al weer een paar maanden geleden. Er staat ondertussen al 500 uur op de klok.

Reacties

Dit is pas "makkelijk" beregenen, wij moeten altijd met buizen en putten en creatieve oplossingen aan de gang, hier is het slang in de sloot en gaan😃
+1
Fendt412vip
@Deutz-Fahr-Rijder Ik weet het verschil ook maar al te goed. Ik heb zelf ook nog een haspel met losse pompset om uit bronnen te beregenen maar dat kost toch een stuk meer tijd met verzetten. De bedrijfszekerheid is wel beter, je hebt geen gsm melder nodig omdat hij toch zelden stil valt 😛.
JD3010
@Fendt412vip Je buurman zet een rij haspels langs de sloot, net hoeveel hij er over heeft.😉
+1
Fendt412vip
@JD3010 Je hebt altijd baas boven baas 😄.
newholland6640
@Fendt412vip vijzelpomp erbij en gaan toch?
Fendt412vip
@newholland6640 Klopt, die heb je wel altijd nodig inderdaad. Of je moet geluk hebben dat de tocht net langs het perceel loopt.
nielsve
@Deutz-Fahr-Rijder hier ook zo. Hier is het zelfs verboden om aardappelen met oppervlakte water te beregenen in verband met bruinrot.
Het verste dat we ooit gegaan zijn was 1200 meter buizen van put naar haspel.
Dit jaar was het "maar" 850 meter het verste 😅
john deere 7810
@nielsve

dat doet geen een aardappelteler volgens mij 😉 Dat zijn wel serieuse meters.... hoeveel haspels hebben jullie?
nielsve
@john deere 7810 is al een jaar of 10 geleden, toen ze nog geld gaven voor de aardappels.
We hebben 3 haspels
zettelmeyer
@john deere 7810 hier in de buurt worden de cosumptie aardappelen gewoon met oppervlakte water beregend
@nielsve jeetje das een end 1200 meter buis, wij hebben gelukkig maar een 2-300 meter buis.
nielsve
@Deutz-Fahr-Rijder totaal hebben we ongeveer 3000 meter buis, en nog een paar honderden meter slang.
Op de moeilijker te bereiken plaatsten laten we de buizen liggen, de buizen waar je makkelijk bijlan (langs de weg ofzo) die verleggen we al eens tussen de velden indien nodig.
+1
Fendt412vip
@nielsve Met mijn andere haspel werk ik sinds een paar jaar ook met aanvoerslang. Ik heb een oude Baars slanghaspel gevonden en daar zelf 560 meter 6 duims ex brandweerslangen bijgekocht. Dat werkt prima. Het voordeel en nadeel is dat die slangen allemaal 20 meter zijn. Met aankoppelen makkelijk maar met oprollen lastig 😛.
john deere 7810
@nielsve

dop je ze nog af? collega heeft ook x storing gehad. wou de haspel ook niet draaien, zat er een dooie kat vast in de turbine.... heeft wss ook in de pijp gezeten...
nielsve
@john deere 7810 als ze een tijdje ongebruikt ergens gelegen hebben, spoelen we ze eerst eens door.
Er heeft zo ooit eens de binnen band van een fiets in het sproeikanon vast gezeten.

Onze haspels hebben geen turbine, dus daar kan al niets in vast komen te zitten 😉
stannetje96
@nielsve waarom investeer je niet in een slang dan? Hier zie je steeds meer slangenhaspels, afgekeken van het sleepslangen, speciaal voor het beregenen
nielsve
@stannetje96 daar ben ik ook wel over aan het denken, zo'n slangenhaspel, zou wel mooi zijn voor de lange einden.
stannetje96
@nielsve daar had ik toch niet lang over na hoeven denken als je 1200 m buis aan het leggen bent
nielsve
@stannetje96 tja, hier in de streek is sleepslangen onbekend, dus ook zo'n slangenhaspel. Nu met internet Enzo is het al wat makkelijker om rond te kijken naar zo'n haspel.
Maar dan moet je volgens mij ook altijd wel met 2 zijn om de slang op en af te rollen, en zo'n slang wil wel sneller stuk gaan dan een buis.
En gratis is zo'n slanghaspel en een paar honderden meter slang en koppelingen nu ook niet direct.
stannetje96
@nielsve neehoor, dat op en af rollen gaat vanuit de trekker. Die hang je gewoon voorop de trekker en als je die haspel neer zet rijd je zo, terwijl je die slang afrolt, naar de plek waar je die pomp neer zet.
nielsve
@stannetje96 ja, maar dan ligt je slang toch niet netjes opzij? Of je moet er een soort slangeleider op hebben die de slang naar de zijkant legt.
Beregeningsbuizen of slagen liggen niet zomaar dwars door de weide. Meestal liggen ze ergens naast de openbare weg.
john deere 7810
@nielsve

valt je mee denk ik. Hier hadden ze vroeger vaak van die haspels en dan met vaste sproeiers tussen de slangen die ze er gewoon bij op rolden. brachten andere jaren niet zo veel op.... Na deze zomers zijn ze ineens weer goud waard 😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ferbo Haspel ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!