Kanon van een Ferbo 135/580. Hier kon ik snel aan wennen: 10 bar aan de pomp is 7,5 bar aan het kanon met een 30mm nozzle.

Ferbo Haspel

Fendt412vip
Kanon van een Ferbo 135/580. Hier kon ik snel aan wennen: 10 bar aan de pomp is 7,5 bar aan het kanon met een 30mm nozzle.

Reacties

TeunFendt
30mm! Man man man wat n luxe
Fendt412vip
@TeunFendt Voor deze haspel is dat nog klein, de nozzle set die er bij zit gaat tot 42mm 😛 .
radium45
@TeunFendt Ik gebruik nog wel eens de 35 mm als het even vlot moet gaan maar dan hou ik van de 10 bar nog iets van 4 tot 4.5 over aan de sproeier.
TeunFendt
@radium45 wij zitten hier op 26mm ongv omdat het grondwater vrij diep staat
radium45
Welk merk en type kanon is dit?
+1
Fendt412vip
@radium45 Het kanon is een Sime Master 15-35. Ik zie net dat hij theoretisch bij 10 bar aan het kanon tot 95 meter ver kan gooien... Ik heb zelf bij weinig wind al 65 meter gered, dat vond ik al heel wat.

Hier zit trouwens ook een straalbreker op, ideaal om de kopakker goed nat te gooien en de weg droog te houden.
radium45
@Fendt412vip Ja ik zag dat erop zitten. Dat werkt goed ja?
Fendt412vip
@radium45 Ja, die werkt goed. Het vraagt wel enig afstelwerk maar dan breekt hij de staal wel nagenoeg precies op de perceelsrand. Elke keer wanneer je een andere nozzle monteert moet je hem wel iets bijstellen. Het voordeel van deze straalbreker is dat je hem ook naar de zijkant kan laten breken om perceelsranden goed nat te gooien. Daarnaast gaat hij ook automatisch breken wanneer de haspel 2 minuten binnen is, dan wordt de voorste kopakker ook mooi nat.

Het bevalt zo goed dat ik voor de Idrofoglia ook een kanonkar met straalbreker gekocht heb.
radium45
@Fendt412vip Die is ook nog niet eens zo heel duur zie ik. Ik kocht er toen een Rainbird bij want een Komet was standaard maar dat was al redelijk meerprijs.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ferbo Haspel ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!