Gisteren nog eens met Lego blokjes aan het spelen geweest.Beetje extra voer opslag gemaakt.. Foto is geplaatst door nielsve op 01-09-2019 om 07:59:19, met 11 reacties.

Onbekend Van alles

nielsve
Gisteren nog eens met Lego blokjes aan het spelen geweest.
Beetje extra voer opslag gemaakt.

Reacties

BEboer
60 breed? wat moet er tussen komen? Ik heb vorig jaar ook zo'n muur gezet mij rade ze toen aan om 80cm te nemen ivm openschuiven
nielsve
@BEboer kloot, 60 breed.
Hier komt nu even maïs tussen die in november al opgevoerd moet zijn, want daarna moet de wintervoorraad bietenpump erin.
Het openschuiven zullen we nog moeten afwachten. Maar één blok weegt 1240 kg, en meer dan 2 blokken hoog moet het hier zeker niet zijn.

Bevalt jou muur een beetje?
En verplaats je ze wel eens? Wij zijn van plan om de muur opzij te zetten wanneer het voer ernaast weg is, kwestie van wat extra plaats te maken. En later kunnen we ook altijd de breedte aanpassen aan de behoefte.
hoest
Van de week ook nog 2 vracht gekregen maar wat zijn die krengen duur
nielsve
@hoest je hebt ze gekregen en nog zijn ze duur 🤔🤣
hoest
@nielsve
Gekregen als in besteld, betaald en thuis geleverd gekregen. .....Maar ze kosten mij 100 euro per stuk. 80x80x160
casejxu
@hoest hebbem ze van t voorjaar ook overwogen. Wand uiteindelijk zelf gestort. Blij dat we dat gedaan hebben
case 745 xl
Een keer een maïs bult gezet met een muur van deze blokken toen de bult 2 meter hoog was moeite de muur om
nielsve
@case 745 xl maïs moet er hier geen 2 meter hoog inzitten, tenzij tussen de vast gestorte muren waar we 3 sleufsilo's van hebben.
De bietenpulp mag wel richting 2 meter gaan, maar hoger moet het ook zeker niet want dan is hier de ervaring dat het snijvlak altijd instort. (Hier in België maken ze soms nogal natte bietenpulp)

We gaan het zien of ze blijft staan, zo'n blok zal zijn waarde wel wat houden neem ik aan, kan je na een jaar nog zien of we ze terug verkopen en een maat groter nemen.
Anders kunnen we er ook nog altijd een hoekijzer op de grond schroeven waar ze dan tegen staan. Schuiven ze ook niet weg.
+1
BEboer
Wij hebben een muur van 80 x 80 x 160 2 blokken hoog de kuil is 2,5m hoog schat ik met mais gevuld. Toen ik ze kocht zeiden ze als het voor sleufsilo is moet je 80 nemen want bij ons gaan de silagewagens altijd over de kuil. Mocht ze ook 3 hoog zetten. Ik heb ze nog niet verzet en dat is ook de bedoeling NT het was een kuilplaat van 25j oud met maar 1 muur. Wegen btw meer als 2500kg. Enigste super handige is wel bij het afdekken dat je 80cm wandelplaats hebt. Kostprijs was hier 60€ excl transport en plaatsen. Heb een muur van 35,2 koste me dus 2460€ heb 4 jaar geleden met selufsilopanzlzn gebouwd en dat was toen voor 39m 3000€(1,8 netto)
dacht ik mss net iets meer. Dus prijs licht NT zo ver uit elkaar gestort was offerte toen 100€ per meter voor 2m hoog
nielsve
@BEboer deze blokken zijn 60x60x150.
Moeten voornamelijk voor bietenpulp dienen, dus moet er niet met silagewagen over.
Heb je de bovenste rij blokken met of zonder noppen erop.
Hier heeft al weleens iemand gezegd dat je de bovenste rij best zonder noppen erop moet nemen omdat dat veiliger is om over te wandelen.
Maar 80 CM zal sowieso wel een pak makkelijker werken dan een gestorte muur van 20 a 25 CM

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onbekend Van alles ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!