Rechts een oer 8 cilinder, links zijn opvolger, eentje met Liebherr 6 cilinder.Super Trac 2200TVL-LS versus Super 2000TVL.Kirchlengern 2018.

Schlüter Meerdere

Schluterfan
Rechts een oer 8 cilinder, links zijn opvolger, eentje met Liebherr 6 cilinder.

Super Trac 2200TVL-LS versus Super 2000TVL.

Kirchlengern 2018.

Reacties

Gavrie Willemsen
Rond wat prijs zou zo eentje draaien?
Schluterfan
@Gavrie Willemsen

Sechs-stelligen bereich... Dat staat er meestal ALS er zoiets te koop komt...
+4
bas101
Wie naar de prijs vraagt kan m niet betalen
+1
Fendt926Driver
@bas101 en wie hem betalen kan vraagt niet naar de prijs...
valmet6400power
Hielden ze nu bij de 6 cilinder nog veel “ruimte” over onder de motorkap omdat ze twee cilinder minder kwijt moesten? Of hebben ze de indeling onder de kap helemaal gewijzigd vergeleken met de 8 cilinder.
bas101
Ltr@valmet6400power de 6 cilinder is een kleine 12 ltr en de 8 cilinder een kleine 10 liter i dus aan ruimte zal t niet veel uitmaken .
Schluterfan
@bas101

De Liebherr is 9,2 liter 😉
bas101
@Schluterfan meende dat hier om de 6 cil. MAN motor ging
+1
Schluterfan
@bas101

Nee, deze is de uitzondering op de regel, en het enige type Schlüter waarin ze Liebherr legden. Kwam eigenlijk voor een stuk doordat Markus Liebherr zelf ook Schlüter's kocht, en sommige omgebouwd had om motoren zijn zich zelf te testen. Markus en Anton schenen ook goede vrienden te zijn geweest.
Gavrie Willemsen
@bas101 genoeg “Hubraum” dus....
bas101
@Gavrie Willemsen dat hadden Schlüters eigenlijk altijd wel , t mocht en litertje meer zijn .
steyrlanzboy
Vette schlutter
olro 61
Weer een mooie foto, van een 'luxe paard', en nog een 'werkpaard'.
Schluterfan
@olro 61

De manier waarop de cabineindeling is bij deze trekker had Schlüter al vele jaren ervoor moeten invoeren. Een echte console met EHR en met goed geplaatste bediening voor de ventielen, die in optie zelf met een kruishendel was. Veel van die dingen vonden hun weg wel in de Euro Trac's, maar jammer genoeg niet in de andere types, buiten deze Super Trac's met Liebherr. Ook de Biotraktor had al deze wijzigingen al.
olro 61
@Schluterfan Deze Super-Trac is inderdaad luxer als de 2000, maar ik bedoelde meer, dat de 2000 op de foto, nog mag(moet) werken, en de Super-Trac op de foto hoogstens nog een (show)rondje rijd...daar komt geen werktuig meer aan toch?
Ik dacht dat er ook zoeen heeft rondgelopen in nederland maar zijn nie zeker 🤔
Schluterfan
@schluter jan van samang

In NL hebben 2 1700's gelopen, waarvan er nog steeds 1 van er is (die van Vaessen), en dan nog de 1900 van Haps. Vroeger zou Van Den Hoogen uit Wanroy of zoiets ook een Super Trac gehad hebben, maar ik weet niet welk type.
@Schluterfan ik denk da ik ons pa ooit over heb horen praten een super trac 2200 in nederland 🤔

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Schlüter ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!