Lekker nog een weekje vakantie en tijd voor klusjes!Gisteren de motorkap van de Hatz weer opgehaald. De spuiter had hem bij een reclamebedrijf gebracht om een sjabloon van de striping te laten maken.

Hatz TL 13

hooidonk
Lekker nog een weekje vakantie en tijd voor klusjes!
Gisteren de motorkap van de Hatz weer opgehaald. De spuiter had hem bij een reclamebedrijf gebracht om een sjabloon van de striping te laten maken. Het was een flinke puzzel geweest, maar er mankeert niet veel meer aan.
Nu eerst een paar maten nemen waar het sjabloon zit, daarna kan hij naar de straler.
Ook meteen de kleur bepaald aan de hand van het mooie stukje lak wat nog onder het neusembleem uit kwam, nog net te zien recht boven op de foto.
Ook de velgen zijn gerepareerd en één keertje gespoten. Nu kunnen eerst de banden er om voor de eindlaag er op komt.
Weer een stapje verder!

Reacties

a3vandiejen
Mooi, maar uiteindelijk komt die sjabloon er later op?, en
word dan gespoten?
+1
hooidonk
@a3vandiejen
Inderdaad. Boven het donkergroene stuk zit nog een biesje die evenwijdig loopt. Dus eerst de donkere kleur spuiten, daarna het sjabloon er op en dan kun je ook daar vandaan het donkere stuk afplakken. Maar zit me nu opeens te bedenken dat hij dan andersom moet zijn..
Nu bedekt hij juist de lichte kleur.
Ga dat even navragen!
+1
a3vandiejen
@hooidonk Ik blijf het volgen.
+2
stijn-de-bock
@a3vandiejen ik ook. 👌🏻👌🏻👌🏻
+3
hooidonk
@a3vandiejen
@stijn-de-bock
Bedankt voor jullie belangstelling!
KlaasM
Deden ze dat vroeger niet even uit de losse pols? Ik heb een oude brommer waarop je kan zien dat de biesjes er met de hand opgeschilderde zijn. Flinke uitdaging als je zoiets na wilt maken
a3vandiejen
@KlaasM Inderdaad, op motorfietsen heb ik het ook eens gezien.
hooidonk
@KlaasM
Volgens ingewijden werd voor deze belijning wel een mal gebruikt, je ziet ook dat de groene kleur dieper ligt dan de lichte hamerslagkleur.
Het dunne biesje wat je nog net boven de ronding aan de zijkant ziet lopen, is er inderdaad wel met de hand op geschilderd.
Waarschijnlijk een klusje voor de stagesloper op vrijdagmiddag.
+1
erik9831
@KlaasM pinstripes genoemd. Is een kunstvorm geworden die weinig mensen nog kunnen. Ik al zeker niet, behalve als je een golvende golf wil 😂

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hatz TL 13 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!