Foto van een Landbouw miniaturen 1:32. Goldoni 1040.
Ja....dit is voor mij nou emotionele waarde. Het was Maart 1989,  vermoedelijk op goede vrijdag, maar dat weet ik niet meer precies. We gingen op bezoek bij een nicht van mijn vader, die een bloembollen bedrijf hadden in Noordwijkerhout. Mijn vader, met de man van zijn nicht, mijn tweelingbroer en ik gingen een  rondje rijden door noordwijkerhout en belandde uiteindelijk bij Jan Smit in Noordwijkerhout. Waarschijnlijk was mijn vader op zoek naar een trekker, we hadden alleen twee Goldoni handtrekkers die ook tussen mijn foto's hier staan. Nou waren mijn broer en ik trekkergek, we waren pas tien jaar, en gek op grote trekkers. We komen dus bij Smit aan, daar stonden ongeveer 50 trekkers, alle maten. Maar het vreemde was dat we alle twee direct op de witte trekker afstormde. Hij stond voor in de rij, midden ergens. Er stonden trekkers achter elkaar en naast elkaar, een vierkant veld zeg maar. Dus hij stond vrij in het zicht. Nog geen idee welk merk. Na zoeken zag ik op de handgashendel Goldoni staan. Ja.... toen barste het vuurwerk los zeg maar haha, denk ook bij mijn vader.  Op 8 april  's avonds, verjaardag van mijn moeder, moesten mijn broer en ik maar even naar buiten komen. En daar stond ie dan......WOW, hij heeft m gekocht!! Hij werd vooral ingezet om te planten en voor stranttent transport. In 1998 leek het doek te vallen voor de trekker, mijn vader had een nieuwe gekocht bij Smit. Met pijn in het hart zag ik m voor oud vuil op het land staan en mocht m niet overnemen. Het zat me echt dwars. Ik mocht m van Smit voor 400 gulden overnemen als ik hielp de David Brown 990, die ook ingeruild was, bij hem op de kar te laden. Dat dus gedaan. Ik dacht Fuck it, heb de motor draaiend gekregen, de kar op gereden en thuis afgedropt, dan maar oorlog. Bleek dus mee te vallen. Heb er jaren over gedaan om m op te knappen. In de originele kleuren, oranje gezet.  En staat nu nog steeds in de garage bij me. 

Super trots op de modellen, na 105 uur meten, tekenen en bouwen is dit het resultaat. Op de banden na is alles zelfbouw. Nou de machines er nog achter. Wordt vervolgt .......

Landbouw miniaturen 1:32 Overig

Foto van een Landbouw miniaturen 1:32. Goldoni 1040.
Ja....dit is voor mij nou emotionele waarde. Het was Maart 1989, vermoedelijk op goede vrijdag, maar dat weet ik niet meer precies. We gingen op bezoek bij een nicht van mijn vader, die een bloembollen bedrijf hadden in Noordwijkerhout. Mijn vader, met de man van zijn nicht, mijn tweelingbroer en ik gingen een rondje rijden door noordwijkerhout en belandde uiteindelijk bij Jan Smit in Noordwijkerhout. Waarschijnlijk was mijn vader op zoek naar een trekker, we hadden alleen twee Goldoni handtrekkers die ook tussen mijn foto's hier staan. Nou waren mijn broer en ik trekkergek, we waren pas tien jaar, en gek op grote trekkers. We komen dus bij Smit aan, daar stonden ongeveer 50 trekkers, alle maten. Maar het vreemde was dat we alle twee direct op de witte trekker afstormde. Hij stond voor in de rij, midden ergens. Er stonden trekkers achter elkaar en naast elkaar, een vierkant veld zeg maar. Dus hij stond vrij in het zicht. Nog geen idee welk merk. Na zoeken zag ik op de handgashendel Goldoni staan. Ja.... toen barste het vuurwerk los zeg maar haha, denk ook bij mijn vader. Op 8 april 's avonds, verjaardag van mijn moeder, moesten mijn broer en ik maar even naar buiten komen. En daar stond ie dan......WOW, hij heeft m gekocht!! Hij werd vooral ingezet om te planten en voor stranttent transport. In 1998 leek het doek te vallen voor de trekker, mijn vader had een nieuwe gekocht bij Smit. Met pijn in het hart zag ik m voor oud vuil op het land staan en mocht m niet overnemen. Het zat me echt dwars. Ik mocht m van Smit voor 400 gulden overnemen als ik hielp de David Brown 990, die ook ingeruild was, bij hem op de kar te laden. Dat dus gedaan. Ik dacht Fuck it, heb de motor draaiend gekregen, de kar op gereden en thuis afgedropt, dan maar oorlog. Bleek dus mee te vallen. Heb er jaren over gedaan om m op te knappen. In de originele kleuren, oranje gezet. En staat nu nog steeds in de garage bij me.

Super trots op de modellen, na 105 uur meten, tekenen en bouwen is dit het resultaat. Op de banden na is alles zelfbouw. Nou de machines er nog achter. Wordt vervolgt .......

Reacties

+3
chris33
Ze zijn trouwens in 1:20 gebouwd.
+4
Siete
@chris33
Prachtige modellen en een nog mooier verhaal!! Dit zijn de mooiste dingen!!
+2
erik9831
@Siete inderdaad.
+2
a3vandiejen
Schitterend, zou ook graag nog een foto van de echte willen zien als dat mag....
+4
chris33
@a3vandiejen Dat mag zeker. Dit is de meest recente, van een maandje geleden.

(klik om te vergroten)

+3
chris33
@a3vandiejen En dit is nog in de oude versie, zo stond ie voor oud vuil op het land toen hij was ingerolen.

(klik om te vergroten)

+2
a3vandiejen
@chris33 Dank je wel, maakt het verhaal helemaal af. Prachtig.
+3
deutzisthebest
Heel mooi verhaal erbij!

Ook heel knap gebouwd!
+1
inspecteurfendt
Wat is dat oranje bakje op het linker achterspatbord? Knap gemaakt trouwens!
+1
chris33
@inspecteurfendt tank voor hydraulische olie. Denk dat dat er niet standaard op zat.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Landbouw miniaturen 1:32 Overig ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!