wat een combinatie zo mogen er wel wat meer rondrijden Akkerbouwbedrijf Avedro (Geel). Foto is geplaatst door jd7920 op 07-09-2019 om 19:43:57, met 16 reacties.

Massey Ferguson 7716

jd7920
Wat een combinatie zo mogen er wel wat meer rondrijden

Akkerbouwbedrijf Avedro (Geel)

Reacties

+2
rommert14
Das een bekende combi @nielsve
+1
nielsve
@rommert14 bekende chauffeur ook 🙉
rommert14
@nielsve valt mij nog steeds mee dat je dat met een 7716 aandurft.
+2
casejxu
@rommert14 als je er mee opgegroeid ben leer je van zelf met zoiets rijden. Rust en kalmte kan je redde. De eerste keer dat ik met een Beco 1600 ongestuurd reed was met een Ford 8210 gen3. Dan word je vanzelf handig om veilig te kunnen rijde.
+1
nielsve
@rommert14 waarom zou ik het niet aandurven?

Op de weg rijd het super, dit rijd zelfs vlotter dan een 2 Asser, enkel als je op kruispunten wat scherp moet draaien moet ie even werken, want dat wil nog wel wringen zo'n 3 vaste assen.

Het eerste veld stond de 6495 eraan, maar toen kreeg je de kipper nog niet vol en hij bleef al staan. Een keer of 5 terug een stukje achteruit gemoeten om terug een aanloop te nemen.
Met de 7716 heb ik ondertussen al heel wat tonnen naar huis gereden en ben ik nog maar 1x achteruit gemoeten om terug een aanloop te nemen.
Nickvg
@nielsve allebei de grote niet vrij dat je met een lichtere ervoor rijd?
nielsve
@Nickvg 7720 hangt nog aan de spuit, 7620 is mee aan het rijden met de 3 asser, en aan de 6495 (stond vroeger altijd aan de rooier) heb ik een hekel aan om mee te rijden.
6495 moet best de 2 Asser aan met meeloopas, want zowel trekker als kipper staan iets breder op spoor wat het ideaal maakt om percelen aan te rooien.
+2
kerstrunner
Prachtig!!!
+1
T.Tanis
Zo Dat is een best vrachtje💪
walker1
Op zandgrond en zeker na zo'n droge zomer gaat dit prima. Maar in een natte herfst op de klei blijf je met een lege kipper al staan.
rommert14

(klik om te vergroten)

nielsve
@rommert14 heb je die nog weg gekregen? Of heb je em eerst terug leeg moeten maken.
rommert14
@nielsve ja diezelfde wagen twee keer moeten lossen, er stond zelfs nog een trekker bij voor.
nielsve
@rommert14 als je zo diep gaat moet je al zien dat je met de sleeptrekkers op een droge plek staat ook denk ik.
Het is al lang geleden dat het hier zo nat geweest is.

Is dat eigenlijk nog stro?
+1
nielsve
@walker1 als het nat is rijden we enkel met onze 2 assers. Ongeloofelijk hoe ver je daar mee rijd als je ze eerst vooraan goed vol laad.
Klei hebben we niet, maar leem ken ik wel en daar blijven we zoveel mogelijk vanaf als het nat is.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 7716 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!