Foto van een Faun straßenzugmaschine, met een Culemeyer 16 wielige straßenroller, bezig met het lossen van een wagon in 1985.

Faun onbekend/overig

Foto van een Faun straßenzugmaschine, met een Culemeyer 16 wielige straßenroller, bezig met het lossen van een wagon in 1985.

Reacties

+3
a3vandiejen
Prachtig.
deutzisthebest
Geen alledaagse verschijning!
+1
Kramer U800
@deutzisthebest Heel zeldzaam, 2 mannen gesproken die 2 van deze wagens hebben en vertelden mij dat er 6 van zijn gebouwd door Culemeyer met 8 assen. Mogen trouwens 48 ton (!) hebben. Remmen gaat pneumatisch-hydraulisch. Ophangingssysteem is tevens ook hele uniek met allemaal stangen en overbrengingen.
+1
Kramer U800
Hier kan je alle wielen goed zien, met de open remtrommels die naast, in plaats van in de ronding van de velg zitten vanwege de koeling. (Moet je na gaan als je een aantal kilometer moet remmen naar beneden toe, dan kunnen ze wel roodheet worden.)

(klik om te vergroten)

deutzisthebest
@Kramer U800

Toch een gaaf stukje techniek! Wat voor een voertuig werd er gebruikt om hem te trekken?
+1
Kramer U800
@deutzisthebest In het begin (één?) oude Kaelble(s), toen er 1 kapot van ging moesten ze snel een vervangend voertuig kopen, toen kochten ze een tweedehands MAN die ik dus pasgeleden had gezien met de wagens bij de eigenaren. Dit is dus niet het originele voertuig wat erbij hoort. Daarna is er te zien dat er een Faun voor kwam, waarschijnlijk met de MAN samen omdat er bij de Deutsche Bundesbahn meer van deze wagens waren. Eén van de Kaelbles is sowieso nog bewaard gebleven en is bekend, alleen de eigenaar wilt hem niet kwijt.
+2
florisrobben
Mooie technieken
Kramer U800
@florisrobben Ik ben er inderdaad helemaal weg van!
+1
florisrobben
@Kramer U800 dat snap ik wel er is niks zo mooi dan nog puur mechanisch

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Faun onbekend/overig ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!