Kramer pionier S in originele rode kleur, als nieuw geleverd in 1958 door Rietman (met 1 cyl. Deutz  luchtgekoelde motor.

Kramer pionier S

Rietman
Kramer pionier S in originele rode kleur, als nieuw geleverd in 1958 door Rietman (met 1 cyl. Deutz luchtgekoelde motor.

Reacties

Kramer U800
Wauw, wat een pracht exemplaar! Net opgeknapt? Vanwaar deze rode kleur? Kon je dit type naar de gewenste kleur laten spuiten in de fabriek?
+1
wim-same
@Kramer U800 Mijn oom had ook een rode Kramer Pionier, met een MWM motor. Kleur was standaard.
Kramer U800
@wim-same Oké, mij lijkt juist als tractor merk zijnde dat je één en dezelfde kleur wil hanteren want dat is je kenmerk. Stel je voor dat ze de gehele Fendt 600 serie rood zouden maken, dan sta je als klant ook raar te kijken. Bij vrachtwagens is dat natuurlijk weer anders.
wim-same
@Kramer U800 In welke kleur wil je b.v. een Valtra hebben. ? Fendt, Deutz-Fahr word ook geleverd als black edition.
Kramer U800
@wim-same Daar heeft u gelijk in, maar het heeft lang geduurd voordat meer en meer merken het aandurfden om hun tractoren in kleur naar wens van de klant te spuiten. Het is toch een behoorlijk grote en riskante stap die je neemt als bedrijf, want je productie kan achteruit gaan omdat je je niet meer onderscheid van de anderen.
+2
Rietman
Een Kramer Pionier met een watergekoelde MWM motor is een KW160, dus eigenlijk gelijk als deze trekker , maar dan net een luchtgekoelde Deutz, dat type heb ik ook nog in mijn bezit,
+2
Rietman
Als nieuw kon men vroeger kiezen voor de Kramer groene kleur of een rode kleur met gele wielen, Ik weet dat ze bij de fabriek in Duitsland zeggen dat rode Kramer's voor export waren bestemd, maar ook in Duitsland kom je regelmatig rode Kramer's in Duitsland tegen, Wat velen niet weten is dat Kramer in Nederland ook in de gele kleur is verkocht (model KB 12 en KB22) Destijds was Beers in Rijswijk de importeur (Ja, die Beers van de Scania vrachtwagens),
Bij de Kramer fabriek is dit geheel onbekend, allicht was dit een idee dat alleen in Nederland is gebruikt.
Als dealer hebben wij later diverse gele Kramer's weer overgespoten naar de groene kleur.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kramer pionier S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!