Onze Kramer K12 TH  met 1 cilinder 12pk watergekoelde Deutz motor voorzien van typhoon koeling. Bouwjaar 1950, dit was van Kramer toen het eerste Kramer model met motorkap, Deze Kramer heeft een houtz

Kramer K12

Rietman
Onze Kramer K12 TH met 1 cilinder 12pk watergekoelde Deutz motor voorzien van typhoon koeling. Bouwjaar 1950, dit was van Kramer toen het eerste Kramer model met motorkap, Deze Kramer heeft een houtzaagbank achterop gemonteerd, Weet iemand iets meer van deze zaagmachine zoals merk of type ?

Reacties

wim-same
De zaag is sowieso een lintzaag. Hier mee kan je ook rondingen uitzagen. Merk is zo niet te zien.
+1
noordhof
Lintzaag , heb er hier ook een staan maar dan op 380 . 😁
wim-same
@noordhof De meeste zijn op 220 of 380, maar dat is de aandrijving. Ze kunnen ook op een andere aandrijving gebouwd worden.
noordhof
@wim-same ja , dat kan inderdaad . Zelf heb ik dat nog nooit gezien , lijkt mij niet erg handig in de atelier 😅.
+1
wim-same
@noordhof Ik heb nog een Same Sametto gehad met een cirkelzaag om brandhout te zagen. Dan kan je zagen op plaatsen waar je geen elektriciteit hebt.
florisrobben
Mooie machine

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kramer K12 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!