Foto van een Fendt 712. Geplaatst door Ruben-Wind op 25-09-2019 om 18:52:34, met 44 reacties.

Fendt 712

Foto van een Fendt 712

Reacties

rommert14
Smalle voergangen bij jullie?
Ruben-Wind
@rommert14 Uhm nee zeker wel 5 meter
rommert14
@Ruben-Wind waarom dan zo'n gekke losgoot?
mf-6265
@rommert14 ik denk dat dat is omdat ze dan beter lost. Bij onze mengvoerwagen zitten de deuren gewoon op de zijkant in plaats van de hoeken en die lost links beter dan rechts. Dit komt door de draairichting van de vijzels.
+1
Ruben-Wind
@rommert14 anders rij je de hele tijd over het voer, volgende mengwagen wordt wel met een bandje.
+1
arjanvw
@Ruben-Wind Denk dat als je kleppen gewend bent, een bandje niet mee gaat vallen in onderhoud.. is altijd wat met die dingen als ze wat ouder worden.
+3
casejxu
@arjanvw dat is ook het gene wat me tegen zou staan. Heb je n machine met weinig onderhoud... ga je der een bandje aan kopen
Ruben-Wind
@arjanvw hadden we op de zelfrijder ook. Is 1x een nieuwe op gekomen in 4300 uur. Grootste nadeel vind ik nu dat je ieder keer de klep met de hand schoon moet maken omdat he niet uit de hoeken valt. Ook heb je met een bandje minder bulten heb ik het idee.
arjanvw
@Ruben-Wind wij lossen achter en dan valt het direct uit de wagen en dan rijdt je ook niet over het voer. We hebben hiervoor een mengwagen gehad met rvs 'band' een soort bodemketting. Daar hebben we 13 jaar mee gedraaid zonder veel problemen. Maar van die rubberen bandjes hoor je nogal eens wat problemen van. Hangt misschien ook van het merk af. Heb 10 jaar bij een veehouder gewerkt met schuitemaker wagens.....drama...
Ruben-Wind
@arjanvw achter lossen heb je weinig zicht op vind ik en bij de laatste 1000 kg gooit deze echt nogal proppen er uit zeg maar. Dan gaat het mooier als je de laatste 15 m nog even heen en weer rijdt.
arjanvw
@Ruben-Wind klopt, lossen is beetje op gevoel, maar door de spiegels wel te volgen. Onze jongveestal is een U dus dan kom je wel achterin met lossen.

Oké, had altijd het idee dat een zelfrijder sneller is dan met shovel, omdat je niet telkens naar de mengwagen hoeft te rijden.
+1
Ruben-Wind
@arjanvw klopt, als je veel mais voert gaat het met een zelfrijder wel sneller. Nu pak ik 3ton in 1x als dat moet. Anders was het altijd een eeuwigheid frezen.
arjanvw
@Ruben-Wind waarom eigenlijk geen zelfrijder meer?
Ruben-Wind
@arjanvw is er nog wel, en te koop. Gras vrezen duurt lang en hij is te klein om 1 groep koeien in 1x te voeren.
jan-reitsma
@Ruben-Wind Gras hakselen en de messen van de frees goed scherp 😁
Ruben-Wind
@jan-reitsma hadden altijd veel land op afstand, toen was hakselen altijd te duur. Nu doen we nog alles zelf met opraapwagens, misschien is het nu wel goedkoper om zelf een hakselaar aan te schaffen maar dan zijn we al meer mensen nodig.
Ruben-Wind
@jan-reitsma messen scherp wel eens geslepen maar helpt niks.
cb6520
@arjanvw dat vind ik in de praktijk wel mee vallen. Heb er nooit problemen mee
arjanvw
@cb6520 hangt misschien ook van het merk af..
+1
Fendt926Driver
@arjanvw hangt ook van de beschikbare tijd af.
Werknemers moeten toch de 8 uur vol maken. Dus die maakt 15 minuten langer voeren of de extra diesel niet uit.
Als eigenaar kijk je er toch anders tegen aan
+1
jasper-santing0
@Fendt926Driver Als het hem 15 minuten scheeld dan gaat het eerder van zijn over uren of dan van zijn 8 uur denk ik😂🤔 En wat denk je wat die 15 minuten frezen extra aan gasolie kost🙈
+1
rommert14
@Fendt926Driver ja werknemers gaan op een andere manier met machines om als de eigenaar, daarom hier ook alleen oostblokkers voor het melken en zo weinig mogelijk op machines
ronald-deutz-fahr
@rommert14 minishovel rijden ze wel toch? Was niet de weidemann het meeste roemeenproof?😜
+1
rommert14
@ronald-deutz-fahr ja als ze een kalf op moeten halen anders niet
Ruben-Wind
@Fendt926Driver kwa tijd kan ik nu sneller als met de zelfrijder, kwa brandstof gebruik heeft de shovel/getrokken wagen 0,5 liter per uur meer nodig als de zelfrijder. Dat was nog met de werklust, de case is wel wat zuiniger dus denk dat die er nu wel wat onder zit. Ook heeft de zelfrijder aardig wat meer onderhoudt nodig als die 2 machines. Oh en ik ben zelf gewoon medewerker hoor, maakt Mn baas niks uit waar ik mee voer, maar aangezien ik eigenlijk altijd 6 dagen per week voer staat doen we het mooi zo.
@rommert14 heb zelf al met Roemenen, Russen, Mexicanen enz gewerkt, maar het hangt er vooral van af wat je hun leert. Als je zegt dat ze iedere maandag de shovel moeten smeren doen ze dat gewoon. Geld voor alles zo, je hebt ze er ook bij die nergens naar kijken ja maar dat soort Nederlanders heb je ook.
rommert14
@Ruben-Windkijk even hoe onze inter 844 eruit ziet daar heeft een roemeen een paar jaar mee gevoerd, de ramen heb ik er alweer nieuw in laten zetten de deur ook weer recht gebogen zodat die weer fatsoenlijk sluit 🙈
Ruben-Wind
@rommert14 hoevaak heeft de vorige eigenaar die Roemeen op zn kop gegeven dat ie er zuiniger mee om moet gaan en het weer klaar moet maken?
ronald-deutz-fahr
@Ruben-Wind of uberhaupt uitleg gegeven over hoe te rijden, volgas of liever kwartier langer bezig zijn..
rommert14
@Ruben-Wind 🤷‍♂️ maar er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar ze zijn niet groot geworden met machines zo als jij en ik en dat kun je wel zien. In de melkstal zijn het gewoon super werknemers.
Fendt926Driver
@Ruben-Wind ok.
Ik heb een 20m3 rmh zelfrijder van het oude soort met 4 liggende vijzels op demo gehad.
Werkt wel fijner met minder morsen maar had 15 liter diesel nodig per dag tegen 6 van de shovel plus trekker met dezelfde 20m3 rmh mengwagen getrokken.
Maar loonvoerder kon bij ons ook merken met frezen dat het meer diesel koste dan elders.
Gaven wij meer op de goed vast gereden kuil waar anderen dat dan misschien niet hadden
Ruben-Wind
@Fendt926Driver onze zelfrijder zat gemiddeld op 14 liter per uur, viel mij nog mee. 6 liter per dag red ik het nu ook lang niet mee, eerder een dikke 40 voor beide machines.
rommert14
@Ruben-Wind inderdaad hier eerder 60 dus iets minder als 15 liter per uur.
Fendt926Driver
@Ruben-Wind maar bij jullie natuurlijk ook meer vee te voeren net als bij @rommert14
Maar het moet je zelf mee vallen gezien de werkzaamheden
rommert14
@Fendt926Driver inderdaad, 15 liter per uur zijn trouwens alleen van de trekker, maar dat vind ik nog meevallen.
arjanvw
Leuk artikel vandaag in het blad TREKKER! Werk je nu bij een ander bedrijf, of heb ik het verkeerd gelezen?
Ruben-Wind
@arjanvw klopt ja, zit sinds 1 november in westoverledingen tussen papenburg en leer als bedrijfsleider.
arjanvw
@Ruben-Wind Oké, dat is wel iets anders. Toe aan een nieuwe uitdaging? Ook op een (groot) melkveebedrijf?
Ruben-Wind
@arjanvw klopt, wou wat meer verantwoordelijkheid kan nu het bedrijf zn beetje doen zoals mij het beste toe lijkt. Nee melken nu 130 koeien, doe alles samen met een medewerker voor 16 uur per week en nog wel eens wat familie die helpt.
arjanvw
Mooie verandering! Niks mooier dan eigen baas kunnen zijn. Mooi aantal koeien, niks mis mee is ook goed te overzien. Het gaat erom dat je er een inkomen uit kunt halen en als dat met 130 niet lukt, lukt het met 300 ook niet. Zit je daar ook op lichte grond? Ga je ook landwerkzaamheden zelf uitvoeren?
+1
Ruben-Wind
@arjanvw klopt, hier in de toekomst zelf wat op bouwen of overnemen is wel een doel. Waren eigenlijk opzoek naar een wat groter bedrijf zodat je meestal met 2 mensen bent maar de meeste bedrijven hier in de buurt zijn niet groter en die dat wel zijn hebben vaak een opvolger. Bewerken nu zn 80 ha meest grasland met een 50 tot 100cm klei op veen. Proberen zoveel mogelijk zelf te doen, maaierij, schudder hark en voermachines overgenomen. Inkuilen en maisland (3ha) doet loonwerker.
arjanvw
De grond zal wel even moeten wennen als je zand gewend bent! Mooi qua omvang en grond/koeien is mooi in balans. Super dat je op deze manier een kans krijgt/pakt. Heel veel succes en ben benieuwd naar de foto's! 😂
Ruben-Wind
@arjanvw ja klopt veel kleinere stukken en greppels ook, capisiteit van de machines valt dan tegen helaas.
arjanvw
@Ruben-Wind Dat is wel lastig. Is hier in de toekomst wat aan te doen door bv egaliseren en draineren? Is het machinepark nog een beetje up to date? Is het een hoogproductieve veestapel?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 712 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!