Foto van een Schuitemaker Perfekta voor de 3e keer gespoten. resultaat niet helemaal perfect maar ook zeker niet slecht voor een 1e keer spuiten. zo hier en daar nog wat nevel te zien.

Schuitemaker Perfekta

andre-huizingh
Foto van een Schuitemaker Perfekta voor de 3e keer gespoten. resultaat niet helemaal perfect maar ook zeker niet slecht voor een 1e keer spuiten. zo hier en daar nog wat nevel te zien.

Reacties

+2
jammermaarhelaas
Van binnen ook behandeld? Natuurlijk alleen doen als je persluchtmasker of gelijkwaardig draagt
andre-huizingh
@jammermaarhelaas Nee, zit al een coating in van Schuitemaker zelf, maar heb er ook 2 kruizen weer ingelast, dus er moet nog wel coating op. Zal alleen niet weten wat voor coating o.i.d dat is
CaseCS130
@andre-huizingh zou het een soort bitumen zijn? Of lijkt het daar niet op? Je zou schuitemaker ook even kunnen bellen, in mijn ervaring een zeer klantvriendelijk bedrijf. Hoe oud was deze tank en zat de coating er verder nog helemaal op aan de binnenkant?
andre-huizingh
@CaseCS130 Nee is geen bitumen

kan je weinig meer van zien van die coating die er origineel in zit. Op de kruizen die ik er in gelast heb, heb ik wel bitumen coating gedaan, had nog nooit met bitumen te maken gehad, maar dat lijkt wel goed spul voor het beschermen van de kokers denk ik.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

CaseCS130
@andre-huizingh Ja dat is wel goed spul. Kun je wel weer een poosje vooruit.
radium45
@andre-huizingh Wij hebben al eens ringen in een tank gelast en natijd de lasnaden bewerkt met een epoxycoating van Remmers. Dat is van dat 2 componentenspul. Daar vreet echt geen mest meer doorheen.
CaseCS130
@radium45 Weet je de exacte naam nog of kan je een linkje geven? Remmers heeft nogal wat verschillende producten.
+1
radium45
@CaseCS130 Heb even op hun site gekeken en inderdaad, ze hebben nogal wat verschillende producten. Ik weet het zo echt niet meer welke wij gebruikt hebben. Maar het spul vormt na uitharding een soort van glaslaag wat spiegelglad is het zo hard als beton. Denk dat je het beste de vraag kunt neerleggen bij Remmers zelf.
jammermaarhelaas
@radium45

Misschien rare opmerking, maar wat als elke nieuwe tank er mee behandeld was... De handel zal ook wel weer eens wat nieuws willen verkopen denk ik dan.
+1
radium45
@jammermaarhelaas Dat vroegen wij ons toen ook af.
+1
CaseCS130
@jammermaarhelaas Dat is ook gewoon zo. Onze nieuwe Joskin is ook alleen gegalvaniseerd. Maar klanten vragen er ook niet om, ik heb er zelf ook niet aan gedacht. Onze oude tank van 1992 was nog roestvrij van binnen welke ook alleen verzonken was maar die stond ook altijd onder dak en even water er door als we klaar waren.
Je kan de meeste merken ook nog wel geschoopeert met daarna 2k lak erop krijgen. Dat heeft wel een aardige meerprijs maar zal ook langer mee gaan.
newholland6640
@CaseCS130 @radium45

Standaard daarmee behandelen kan vast niet uit. Ongegalvaniseerde tank is hier meer dan 30 jaar mee gegaan.
+1
radium45
Het blijft een vak apart dat spuiten, vooral als het grote oppervlaktes betreft.
+1
GerbertXL
Als dat ding niet gegalvaniseerd is nou ik zeker de moeite nemen om 'm te coaten aan de binnenkant.
andre-huizingh
@GerbertXL Is niet gegalvaniseerd maar zit standaard al wel een coating in.
+2
Fendttrisixfan
@andre-huizingh ja maar als je er in gelast hebt kan je er wel van uit gaan dat die daar als eerst gaat roesten
andre-huizingh
@Fendttrisixfan Ja daar wil ik nog een coating op doen, op de kokers en op de plekken waar ze in de tank zijn gelast. Weet alleen nog niet wat voor coating ik daar voor nodig ben.
+2
jammermaarhelaas
Lijkt me dat die twee kruizen heel veel goed doen.

Heb overigens 2 gegalvaniseerde tanks van ruim 20 jaar goed van binnen bekeken na goed beluchten en spoelen met water. Alleen daar waar bijna altijd zand/grind lag, daaronder zat nog een zinklaag, voor de rest was het roest.

Mijn voorkeur heeft het daarom een mesttank uit de zon, liefst binnen te zetten. Buiten staat de zon er op te bakken en roest het binnenin in hoog tempo.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schuitemaker Perfekta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!