Tim Bietenrooier wezen kijken in Denemarken. Foto is geplaatst door Loonwerker_Erwin op 29-09-2019 om 12:40:34, met 11 reacties.

Tim Bietenrooier

2.444 foto's van @Loonwerker_Erwin

Loonwerker_Erwin
Tim Bietenrooier wezen kijken in Denemarken

Reacties

jeet
Voor thuis?
Loonwerker_Erwin
@jeet nee, komt wel hier in de buurt te lopen
JD3010
Ik weet er nog 1 die waarschijnlijk te koop is.
JD 6430 The Best
@JD3010 Zelf iets anders gekocht?
JD3010
@JD 6430 The Best Nee hoor, anders wist ik het wel zeker. Ik rooi er nog wel een tijdje mee.
930triplemaaier
Antuma had eerder een zelfrijdende Tim bietenrooier. Deze hadden ze zelf aangepast met extra reiniging.
Maken ze nog steeds zelfrijdende bietenrooiers?
JD3010
@930triplemaaier Dat doen ze allang niet meer bij TIM.
valmet6400power
Vind in twee fasen bietenrooien dan toch mooier werken. Je benut de capaciteit die je met rooien kunt halen (6 rijen) ook met laden. En je kan/moet dan ook met een kiepwagen het land in maar daar kun je de bandenspanning dan op aanpassen.
suggs 73
@valmet6400power voor de grond is het absoluut een plus , lichter gaat het niet worden .
valmet6400power
@suggs 73
Nee klopt! Alhoewel we thuis de bieten laten rooien met een Agrifac Big 6 en daar merken we ook niks van de verdichting als we daarna tarwe erin zaaien. Maar die heeft met volle bunker ook gewoon een gewicht van 50 ton. Het grootste voordeel is wel dat die machine ook kan rooien als het regent en dat wordt met twee fasen alweer anders. Dan leg je de bieten weer neer in de bagger waar ze niet in drogen.

En met twee fasen moet je alweer een trekker op smalle banden zetten die kan rooien maar die kun je dan niet gebruiken om vervolgens bij te rijden met laden. Dan moet je eerst weer banden wisselen of een trekker erbij regelen in ons geval dan.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Tim Bietenrooier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!