Valtra vs John Deere.  Dagje met de Strautmanns wezen spelen.. Geplaatst door mdoornekamp op 29-09-2019 om 20:22:14, met 29 reacties.

Onbekend Tractoren

Valtra vs John Deere. Dagje met de Strautmanns wezen spelen.

Reacties

Hurli356
En welke trekt dit nu het beste?
mdoornekamp
@Hurli356 de Valtra. Die heeft 50 pk meer. Zat ook geen dikke snee op. Dus schoot wel op
Hurli356
@mdoornekamp qua maat doet je JD er niet voor onder. Knap spul zo.
fendt308-driver
En kan je aan de valtra wennen of toch liever deere
+1
mdoornekamp
@fendt308-driver Valtra rijdt goed. Dit is een vario met Smart Touch. Ik rijdt ook wel eens op een simpeler uitgevoerde Valtra met 5 traps powershift. Die valt wat tegen. Valtra is sowieso wel erg elektronisch geworden. En soms traag en ingewikkeld.

Maar komt ook omdat wij al 40 jr john deere rijden en dan stap je niet zo makkelijk over. En de kostprijs van john deere is zeker niet hoger
fendt308-driver
@mdoornekamp herken ik wel een beetje ja, vond de n163 ook een mooiere opvolger voor onze n122 als die n1*4 serie bediening is voor het verdelen ook zeker niet beter geworden
mdoornekamp
@fendt308-driver ohja. En voor een onbekende chauffeur ook latig. Deze john deere rij je zo mee weg
hoest
@mdoornekamp
Dat was ook een reden waarom we een mf dyna 6 ipv een valtra versu gekocht hebben. Hele mooie trekker die valtra maar niet eentje waarvan je kon zeggen daar staat hij, opraapwagen hangt eraan, redt uw reedt.
Dat en doordat de mf dealer eentje binnen kreeg van een jaar oud die qua prijs dus aantrekkelijker was dan een nieuwe valtra
mdoornekamp
@hoest ja beetje bedienings vriendelijkheid is wel belangrijk. En te veel high tech is alleen voor een vaste chauffeur leuk. En zelf dan wordt de helft vaak nog niet gebruikt.

Mijn jd 6155R is qua bediening niet veel anders dan een jd 6220 of 6230. En daar heeft iedere boeren lul wel eens op gereden.
ljdekker
Zo`n valtra moet je wel even door hebben inderdaad. Ze houden er soms wat bijzondere gedachten qua logica na daar. Als je er mee vertrouwd bent is er prima mee te werken en zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Hebben een T`174 versu
mdoornekamp
@ljdekker ok. Dat is een 5 trap powershift toch
ljdekker
@mdoornekamp ja. Precies dezelfde als bij vd velde
CaseCS130
@ljdekker Hoeveel uren staan er ondertussen op? En nog wat probleemloos tot nu toe?
+1
ljdekker
@CaseCS130 bijna 1400 zo uit m`n hoofd. Ding gekregen met 1000 uur. Bout van de voorasophanging geknapt en een keer een foutcode toen we hem net hadden.
mdoornekamp
@ljdekker zo'n bout mag toch niet breken......
+1
ljdekker
@mdoornekamp nee maar dat deed ie wel. Was er uit gelopen, moet het wel goed zeggen
mdoornekamp
@ljdekker Ok. Mooie solide trekker. Rijdt ook erg mooi over de weg. Powershift schakelt beetje trager dan ik gewend ben. Maar dit is vast een hele verbetering tov deutz
ljdekker
@mdoornekamp Weet niet. Deutz heeft wel een gemakkelijke bediening en rijdt ook fijn hoor. Ik moet zeggen dat de valtra zeer geschikt is om de bult mee aan te rijden.
mdoornekamp
@ljdekker Heb je deutz vario of versnellingen
ljdekker
@mdoornekamp Deutz is TTV
mdoornekamp
@ljdekker Ok vario bak nog wel heel? Die sneuvelen nog wel eens omdat de bediening/aansturing niet altijd soepel gaat. Kameraad binnen 2 jr total los. Was een 6180 ttv
+1
ljdekker
@mdoornekamp Zit de tweede bak al in helaas. IS wel een HD bak, maar dat mocht niet baten. Toch schijnen die ttv`s wel goed bekend te staan.
mdoornekamp
@ljdekker Wat is een HD bak? Het is een Zf toch? Maar met slechte electronica/aansturing sloopt de bak zichzelf.
ljdekker
Je kunt de 6190 met HD bak krijgen. Die is beter geschikt voor zwaar trekwerk. Nadeel is wel dat deze met wat meer motortoeren km/h aantikt. De oorzaak bij ons is niet bekend
ljdekker
Wel apart trouwens dat met alleen een kapotte bak de trekker al total loss is. Dan is er ook meer kapot
mdoornekamp
@ljdekker haha. Trekker deed het nog wel. Maar bak moest volledig vervangen worden. Reparatie wagen ze zich niet aan. Kameraad deed er ook mee inkuilen. Achteruit de bult op ging die wel door. Het is geen Case Puma zeg maar. haha. De 6180ttv had wel kleine banden. Maar dat is ook een algemeen deutz probleem.
ljdekker
@mdoornekamp 6190 is beter geschikt voor dat werk. Die heeft ook de zware vooras. Reparatie vervalt de statiegeld regeling van ZF.
mdoornekamp
@ljdekker Ja vooras was 8 gaats. Vond ik ook wat licht. Kameraad had geluk dat er 2 jr garantie op de aandrijf lijn zit. Anders had ie de bak zelf kunnen betalen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onbekend Tractoren ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!