Door alle regen hier is het niet meer overal mogelijk om de maïs er met de wagen af te rijden. Daarom de maïsschotten er maar weer op, en naast de hakselaar. Toch weer een beetje terug in mn oude we

Terra Gator Interieur

Siete
Door alle regen hier is het niet meer overal mogelijk om de maïs er met de wagen af te rijden. Daarom de maïsschotten er maar weer op, en naast de hakselaar. Toch weer een beetje terug in mn oude werk dus 😁

Reacties

+1
valmet6400power
Misschien een stomme vraag als akkerbouwer maar waarom moet die mais er per se nu af? Wacht dan tot het droger wordt?
+1
newholland6640
@valmet6400power dan wordt de mais te rijp. Geven de koeien minder melk van. Het is niet zoals aardappels ofzo dat je die zo ff een paar weken kunt laten zitten.
+1
CaseCS130
@newholland6640 er zit wel wat speling in, maar het is typisch loonwerker werk. En die kunnen niet overal tegelijk zijn dus die willen graag door blijven rijden zodat de laatsten ook nog op tijd zijn.
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @CaseCS130:
maar het is typisch loonwerker werk.

Oja joh??
+2
Baltus_steyr
@Fendt926Driver tja als je wat vast hebt staan en je wilt het 2 weken verzetten maar het kan niet omdat de loonwerker vol zit wordt het lastig. Daar heb jij met je eigen hakselaar meer flexibiliteit in !!
dx11
Quote Reactie van @Baltus_steyr:
Daar heb jij met je eigen hakselaar meer flexibiliteit in !

Dat is een keuze
+3
CaseCS130
@Fendt926Driver haha, ik wilde er nog aan toevoegen behalve als je Huub heet. Maar had gehoopt dat je dit bericht toevallig niet zou lezen en het niet nodig was. Ik had beter moeten weten 🤔
newholland6640
@CaseCS130 ja paar dagen kan prima, maar je kunt geen weken wachten zoals met aardappels
valmet6400power
@newholland6640
Okee! Ik vond het namelijk al vreemd dat het hakselen meestal moet gebeuren als het allemachtig nat is in het land maar als je dus rijpe mais hebt dan is het soms gewoon geen optie meer om te wachten tot het land wat droger is.
newholland6640
@valmet6400power haha ja, dat lijkt het ook, paar dagen wachten kan. Meer niet.
+1
dx11
Quote Reactie van @valmet6400power:
gewoon geen optie meer om te wachten tot het land wat droger is

Kan wel, moet je er korrelmais van maken. Kost je alleen wel veel ruwvoer¹
+2
casejxu
@valmet6400power dat is met kool boeren toch ook zo... die lijken ook altijd wel op regen te wachten 🤣

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Terra Gator Interieur ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!