Foto van een Case International 844 XL N, foto van afgelopen zomer. Zomergerst in silo blazen.. Foto is geplaatst door wotan2 op 03-10-2019 om 21:03:06, met 13 reacties.

Case International 844 XL N

wotan2
Foto van een Case International 844 XL N, foto van afgelopen zomer. Zomergerst in silo blazen.

Reacties

wim-same
@wotan2 Was de gerst droog genoeg om in zo'n polyester silo te blazen ?
wotan2
Ja 12 tot 13 % vocht, regelmatig gemeten tijdens het lossen. Ik doe dit al meerdere jaren, en probeer altijd zo droog mogelijk te dorsen. Heb zo zelfs al eens gerst bijna 2 jaar bewaard voor hij op was.
wim-same
@wotan2 12 tot 13 % is netjes om zelf te bewaren. Om te leveren is dit te droog.
arjanvw
@wotan2 doe je het daarna pletten of ontsluiten?
wotan2
@arjanvw pletten, als snelheid gewenst is heb ook nog een hamermolen staan.
arjanvw
@wotan2 hoe gaat het bij jou in zn werk, heb je een vijzel in de silo die bovenin de pletter lost? En voer je het in de mengwagen of krachtvoerboxen?
wotan2
@arjanvw Is allemaal kleinschalig bij mij, omdat ik geen koeien meer melk kom ik toe met een paar oude provimi emmers; in de trechter van de pletter passen 2 emmers, wat weer in de ton past die onder de pletter staat. Dit is genoeg voor 2 dagen. Toen ik nog molk was dit 2 keer de pletter vullen onder het mengwagen laden.
arjanvw
@wotan2 oké, dan kan dat prima zo! Nu alleen nog jongvee?
wotan2
@arjanvw yep, het zal wel weer even duren voor ik deze gerst op heb.
hoest
Mooi systeem om het in een silo te krijgen. Hoe heet zo'n geval? Wij hebben nu voor het 2e jaar zelf tarwe staan, vorig jaar op het land laten malen en aanzuren en toen ingekuild maar dit lijkt mij ook wel wat
wotan2
@hoest graanblazer, kijk bij ebay maar op getreidegeblase staan er genoeg in duitsland voor klein geld. Eigenlijk moet er een dikkere aanvoerleiding aan de silo; ik heb nu een verkeining van de orginele pijpen ( 150mm ) naar silovulpijp (100 mm) en dit kost flink capaciteit. Ik kan nu maar een ton per uur verwerken. Ik heb ook eens enkele bigbags gevuld met dit ding met daaraan een cycloon; dan doe je meerdere tonnen per uur incl stilstand om te wisselen.
hoest
@wotan2 ok. Bedankt zal er eens om kijken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 844 XL N en hebben de trefwoorden gerst en kipper geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!