Foto van een miedema 1600 en Miedema 1980.De eerste liggen weer binnen.Het is zo een beetje tussen de regen buien door rooien voor de moment.

miedema logo

nielsve
Foto van een miedema 1600 en Miedema 1980.
De eerste liggen weer binnen.
Het is zo een beetje tussen de regen buien door rooien voor de moment.

Reacties

+2
MaxxuM4ever
Dat is lekker inschuren , 2 hallevullers achter elkaar in een schuur die je over de hele breedte in 1 keer kunt vullen.
nielsve
@MaxxuM4ever nu met de nieuwe hallevuller gaat het al een pak makkelijker gaan met 3 meter extra lengte.
Die 1600 die liep altijd op zijn tandvlees.
Zeker als je richting de zijmuren en hoog omhoog stond moest je de snelheid altijd optrekken waardoor ze op de band begonnen rollen.
+1
GerbertXL
Beter als dat geklooi met een duoband. Wel een duur geintje.
+1
nielsve
@GerbertXL we hebben een oude climax ingeruild op de nieuwe hallevuller.
De Miedema hallevuller wouden we inruilen op een duoband, maar dan moesten we nog een paar duizend euro bij opleggen. Dus zo duur is het niet, de oude Miedema bijhouden.
En de aardappelen vallen één keer minder wat ook weer mooi meegenomen is.
JD3010
@nielsve Het is alleen lastig als je de bocht om moet. Verder inderdaad veel makkelijker zo.
+1
nielsve
@JD3010 We hebben ook nog een duoband, die staat als eerste, dus als er ergens het hoekje om moet is dat geen probleem.
MaxxuM4ever
Nou zo oud is die groene toch nog niet?
Waren de meerkosten van ondergrondse lucht kanalen er veel? Dist kost toch ook best veel schuurruimte zoveel van die kokers onder de hoop?
nielsve
@MaxxuM4ever de groene is van 2002.

Zo was de schuur ff 100000 euro goedkoper. En zo kan je er ook de aardappels los in kippen om tijdelijk te bufferen, met roosters gaat de put al vlug volz itten met grond denk ik.

Kost idd. wel ruimte ja.

Maar om als je in de toekomst moet overschakelen op 1,4 sight als kiemremmer misschien de enige manier van ventileren.
Blijkbaar met de ruimte voor 60% gevuld zijn met aardappelen om het goed te laten werken, en daar moet je de ventilatie kanalen ook bij tellen.
Als je dan met ondergrondse luchtkanalen zit ga je niet aan die 60% geraken, of je moet een lage schuur hebben dan misschien wel.

Voor de volgende loods zijn we al jaren aan het twijfelen tussen bovengronds of ondergronds. Het heeft bijde wel zijn voor en nadelen.
bartjuh
@MaxxuM4ever
Dat geouwehoer met die kokers bij uit schuren is waardeloos... Gaan er altijd wel een paar krom. Ondergronds is veel makkelijker als je 't mij vraagt. En dan drars eronder door dan kan je direct beginnen te blazen
+1
GerbertXL
@bartjuh Voor en ton kan je wel een paar nieuwe kokers kopen. Als je weleens met de ouderwetse inklapbare houten kokers hebt gewerkt is dit heel niet gek 😁 .
Voordeel hiervan is ook dat je de schuur voor veel meer kunt gebruiken en je kunt makkelijker ombouwen naar kisten mocht je dat willen.
fridzie
@GerbertXL bedoel je dan die driehoeken waar je dan een streekje van maakt net als met deze ronde? Of bedoel je nog oudere kokers van die vierkante waar je dan van die houten rekjes in elkaar haakt aan de zijkant om de halve meter, die vondt ik pas vervelend met het opscheppen van de aardappelen 1 tikje en ze waren al stuk. Over het inschuren maar niet te praten druk wanden er voor langs maken met pakjes stro en dan latten in de bult leggen onder een bepaalde hoek om de pakken stro te plek te houden.
nielsve
@bartjuh hier sneuvelt maar zelden een koker.
Dit zijn Franse kokers, ze zijn iets smaller, maar hoger.

2/3 van deze cel scheppen we met de heftruck en bak van 2,25 m breed leeg en dat past nog tussen de kokers. Als het tussen de kokers te smal wordt hangen we de smallere bak eraan.

Dwarsventilatie zou idd wel ideaal zijn.
hobbyboer
Zie ik 5 ventilatiekanalen plus 2 halve?
Waarom is daar voor gekozen i.p.v. bv 6 kanalen?
nielsve
@hobbyboer Voor een betere ventilatie van de buitenkanten, en dan blijft de temperatuur daar ook beter gelijk ondanks je naast een buitenmuur zit.

En we hebben ook ooit een schuur gehuurd met 6 kanalen zonder de halve aan de buitenkant en dan waren er bij 2 kanalen waar er net een spant voor stond van de drukwand. Dit resulteerde in mindere luchtdoorstroming van die 2 kanalen.

Ik denk dat er tegenwoordig zelfs altijd begonnen wordt met een half kanaal als er een nieuwe bewaarplaats gebouwd wordt.
JD3010
@nielsve Ik heb een volledige roostervloer en bij de bouw werd er toen gezegd dat de roosters niet tot aan de muur moest liggen.In het begin een jaar problemen gehad met de aardappels, toen zijn er houten balken in gelegd om ook daar lucht te krijgen.
nielsve
@JD3010 Tja, het is heel lastig om lucht naar opzij te krijgen, want dat wil enkel naar boven.
Met bovengrondse ventilatie zou er in het midden tussen de kanalen aan de grond ook een pak minder lucht door de aardappels gaan.
Gelukkig zijn we tot nu toe gespaard gebleven van bewaarproblemen.
Hopelijk kunnen we dat zo houden.
+1
JD3010
@nielsve Daarom heb ik voor een volledige roostervloer gekozen, dan krijgt alles evenveel lucht.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de miedema logo ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!