Foto van een Fendt 615 lsa e dagje spelen op de mais kuil. Geplaatst door cynthiaxx7 op 11-10-2019 om 07:04:42, met 21 reacties.

Fendt 615

Foto van een Fendt 615 lsa e dagje spelen op de mais kuil

Reacties

+2
Mdbm
Het is een mooie trekker, maar zo hard roken bij het aanrijden van een kuil? 🤔 Ik begrijp niet wat velen erin zien om zo’n zwarte wolk te maken. Een pluimpje moet kunnen, maar dit gaat er toch wel over.
jasper-santing0
@Mdbm gasolie is daar gratis denk ik
+5
matzzz
@Mdbm wij hebben niet de situatie dat we trekkers in overschot hebben, deze trekker word normaliter gebruikt in de trekkertrek. @jasper-santing0 je zal er versteld van staan hoe zuinig de trekker is.
stephan-inter
@matzzz
Daarom kan pompje wel even terug gedraaid worden.
+5
Mdbm
@matzzz Op trekkertrek, geen probleem. Elders...pompje dichter draaien. Bij de betoging in Den Haag waren er ook enkelingen bij die zwarte rook prachtig vonden. Bij mij ontsierden die de hele stoet. Zeker nu boeren als de oorzaak van de klimaatproblemen aanzien worden.

Als je trekker al rookt zonder dat er enig gewicht achter hangt en een werkje aan het doen is waar hij maar 30pk voor nodig heeft...Dan denk ik niet dat je pomp optimaal is afgesteld.
+1
BroekieJD
@Mdbm jou deel over de betoging in den haag sluit ik me bij aan, al wordt er gezegd dat deze 'zware' rook beter is dan de kleine roetdeeltjes die uitgestoten worden door auto's en de zware roetdeeltjes de kleine schadelijkere roetdeeltjes neer laten dalen denkt de burger bij zwarte rook al gauw aan milieuvervuiling en dit komt het beeld van boeren niet ten goede. De pomp van deze trekker is open gezet, dat is geen optimale verbranding qua diesel/lucht verhouding, maar er wordt meer diesel in gespoten wat een krachtigere ontbranding betekent en dus meer rook. Deze foto's zijn waarschijnlijk expres gemaakt op het moment van gas geven, hierbij komt de meeste zwarte rook vrij omdat de motor dan eventjes op gang moet komen. Wanneer de trekker daarna een constant toerental aanhoud rookt hij niet zo erg meer totdat hij écht moet gaan trekken.
stephan-inter
@BroekieJD daarom kan de pomp wel een slag of 4 terug. Het is geen hogere wiskunde
+5
matzzz
Jongens kom op zeg, ik nodig graag bij deze iedereen uit die hier een probleem heeft met dit soort zaken. Dan kunnen jullie onder het genot van een bakkie koffie je hart luchten bij mij. Maar dan wil ik jullie daarna niet meer horen. Ben het nogal beu dat er zelfs ook hier mensen zijn die het allemaal zo goed weten voor een ander. En constant moeten reageren als er een kleinigheid dwars zit. Ik ben er 100% van overtuigd dat 90% het wel gewoon mooi vind. Ik zou het zeker kunnen waarderen als die 10% gewoon is door de vingers zou willen kijken als er hier wat verschijnt wat hun niet helemaal lekker zit volgens hun. Als ik gezeur wil horen luister ik wel naar mijn vriendin. Laten vanaf nu gewoon lekker ouwehoeren over trekkers waarvoor deze site is opgericht, en om te zeuren is Facebook blijkbaar voor tegenwoordig.
BroekieJD
@stephan-inter tis maar net waar je van houd, ik probeerde die mees ff uit te leggen hoe of wat met die rook en hoe ik dr in sta.
+6
YaMaGa
Boeie... dit is gewoon prachtig!
Albert Peters
@YaMaGa nee dat roken is niet mooi maar heel dom
stephan-inter
@Albert Peters
Waarom dom?
+2
YaMaGa
@Albert Peters met alle respect maareuhh....hoe kan jij weten wat ik mooi vindt?
+3
BroekieJD
Al die reacties over trekkers die te veel zouden roken etc... Je hebt mensen die houden van trekkertrek en die hun trekker graag wat bijgeven en daar hun hobby van maken, en je hebt mensen die dagelijks hun trekker nodig hebben en daar niets in zien. Als beide groepen elkaar nou eens in hun waarde zouden laten...
+1
cynthiaxx7
@BroekieJD helemaal mee eens en inderdaad wat je zegt speciaal voor de foto om de kuil op te rijden is vol gasgeven niet eens nodig en rookt hij ook niet constant.
cynthiaxx7
@BroekieJD helemaal mee eens en inderdaad wat je zegt speciaal voor de foto om de kuil op te rijden is vol gasgeven niet eens nodig en rookt hij ook niet constant.
+1
Albert Peters
Wat jij mooi vind mag je zelf invullen maar de hele samenleving streeft naar schonere lucht en als iemand voor de lol zoveel rook maakt is een beetje raar Maar ben zelf niet veel beter geweest Ik nam 35 jaar geleden met sloopwerk vaak avonds een knipper hout mee In de brand en de volgende dag kon er een volgende gestort worden
Alleen denken we daar nu anders over
+1
sallander
@Albert Peters Dus voor de lol een open haard, vuurkorf, vuurwerk of een BBQ mag ook niet meer?
Ongemerkt zijn een heleboel mensen toch beinvloed door de milieugekkies. Dat iedereen een beetje om t milieu is gaan denken is een goede zaak maar dit is zwaar overdreven.
+1
ronald-deutz-fahr
En dit dan? Kan ook niet? Trekker is 7 jaar oud, nooit wat aan de pomp gebeurt, heeft eigenlijk altijd al gerookt.

(klik om te vergroten)

+1
sallander
T feit dat deze Fendt na zoveel jaar nog gewoon gebruikt wordt kan ondanks dat ie een beetje rookt nog wel eens milieuvriendelijker zijn dan een nieuwere trekker die met weinig emissie veel minder lang mee gaat. Om even bij Fendt te blijven, je hoort niet alleen positieve verhalen over de Deutz motoren maar eigenlijk is dat iets wat momenteel bij alle merken speelt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 615 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!