High Speed Close-up!Deze foto maakte en franse Schlüterliefhebber in 1986 op de DLG landbouwbeurs in Hannover. Hier stelde Schlüter voor het eerst de optie

Schlüter Super 1250 VL Special

Schluterfan
High Speed Close-up!

Deze foto maakte en franse Schlüterliefhebber in 1986 op de DLG landbouwbeurs in Hannover.

Hier stelde Schlüter voor het eerst de optie "High Speed" voor.
Om de High Speed te activeren, want die zit niet op de groepenpook, moest je een hendel schakelen, zoals bij de kruipversnellingen. Alleen zit die op een andere plaats.

Omdat de foto op TF een heel stuk verkleind word is het wat moeilijker te zien, maar hij is wel zichtbaar. Achter de meest linkse versnellingsbak hendel (de groepenpook) zijn 2 hendels te zien, waarvan de ene hoger staat of de andere. Die het dichtst naast de versnellingspook is die van de aftakas, de andere die meer uitgetrokken is, is die van de High Speed!

De andere hendels spreken een beetje voor zich, die op de beugel is de standaard mechanische hef, die ernaast is die van het standaard dubbelwerkend ventiel, dat ook drukloos kon gezet worden. Een 2de en 3de ventiel waren optie, die zowel dubbel als enkelwerkend kon gekozen worden. De hendel die op het rood kunstleder rust, is die van de handgas.

En helemaal weggestoken zat er ook een hendeltje die verbonden was met een bowdenkabel die het kraantje bediende van de verwarming, waar je kon kiezen warm of koud. Achter de zwarte omkapping van de hef en ventielen zat de hendel voor de mengregeling van de hef. En in optie zat ook in die buurt de hendel om de trekhaak te openen om een wagen af te koppelen.

Foto: C.P.

Reacties

schluterman
Mooie foto en mooi verhaal
+2
Gavrie Willemsen
Prachtig verwoord....
Had schluter vroeger grote standen op deze evenementen ?
+2
Schluterfan
@schluter jan van samang

Pa herinnert zich opt landbouwsalon in de jaren 70 dat er tegen de 10 stuks stonden. Eind de jaren 80 stonden er 2. In 86 stonden er de beurs waar deze foto genomen is er ook wel 5 of 6 trekkers, miss meer. In 91 stonden er op de Sima ook 7 of 8 trekkers waar alleen al 4 Euro Tracs, een Compact 1350TV6, Super Trac 2200TVL-LS en een Super 1900TVL-LS Special.
+1
olro 61
@schluter jan van samang Ik ben eens in 1987 naar de Agritechnica in Frankfurt geweest, en daar had Schlüter een flinke standruimte, met veel trekkers...van Compact 950 V6 tot de grootste Super Trac toe, en dan nog van alles wat daar tussen zat...
+2
olro 61
Mooie uitleg weer Simon, ik heb in mijn archief een foto gevonden van dezelfde trekker op de DLG in 1986 destijds.

(klik om te vergroten)

+1
Schluterfan
@olro 61

Zelf geen foto's van uit die tijd? Ik heb er van de Sima uit 91 en dan deze DLG, maar ook niet meer dan dat 😞. Ooit stonden er op een Schlüterwebsite van op een Duitse beurs, allesinds na 91 aangezien er Euro Trac's bij stonden, maar ze zijn nergens meer te vinden...
+1
olro 61
@Schluterfan Helaas niet van die Agritechnica, nog wel wat andere foto's. Ik zal ook eens wat op TF gaan plaatsen...
+1
Gavrie Willemsen
Dat zijn toch allemaal foto’s om van te smullen hè....... 😛😛😛
schluterman
@Gavrie Willemsen jazekers en jammer dat we zoiets niet meer mee kunnen maken

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 1250 VL Special ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!