Met dit vieze weer maar een beetje aan de hobby doen. Moet nog een aftakas aan dan is deze ook weer klaar.

Landbouw miniaturen 1:32 Bos

Siete
Met dit vieze weer maar een beetje aan de hobby doen. Moet nog een aftakas aan dan is deze ook weer klaar.

Reacties

wim-same
Mooi gemaakt hoor.
+1
Siete
@wim-same
Bedankt. Een mooie Nederlandse machine die ik niet snel door een fabrikant gemaakt zie worden. Dan zelf maar proberen. 😃
wim-same
@Siete Ik heb er een gehad, maar dan zonder steunwiel achterop.
Siete
@wim-same
Oké. Daar zou ik niet zonder willen 😅
Was dat niet moeilijk om de diepte mee te regelen/ constant te houden?
wim-same
@Siete Ik werkte in een zeer slap veen gebied, waar zo'n wiel toch weg zou zakken. Vaak moest je hem ook iets laten dragen in de hef om de voorste wielen ook minder bodemdruk te geven.
+1
Siete
@wim-same
Oké. Helder. Bij mn vorige werkgever hadden we een normale band achter. Deze had meer draagkracht dan de ijzeren. Dat iets in de hef houden herken ik idd wel. Helaas kun je m niet altijd op de wielen laten lopen in het na jaar...
valmet6400power
Dat wij vorig jaar de wallenfrees van het loonbedrijf hadden gebruikt toen brak die (toch al gammele) koker af waarin dat ijzeren loopwiel zit. Dus rest van de slootkanten zonder loopwiel gedaan maar dat gaat eigenlijk veel mooier dan met een loopwiel achteraan. Anders zakt dat wiel weg in slappe kanten en moet je vervolgens weer die frees optillen. En als je een keer een slingertje maakt dan heb je ook geen last van dat je loopwiel in de slootkant “rijdt”.
Die monteur van het loonbedrijf zei al, ik deed het vroeger ook altijd zonder loopwiel maar omdat die frees ook los gehuurd kan worden is er weer een wiel opgezet omdat het makkelijker is voor een willekeurige trekkerchauffeur.

Overigens is dat los verhuren van die frees niet levensverlengend als je hoorde hoe snel die tanden dan slijten of hoe vaak er een lager uit lag of de aftakas krom 😅
Siete
@valmet6400power
Dat ben ik niet perse met je eens. Bij mn vorige werkgever hadden we een breder wiel achter gemonteerd. En als de man met de maaiarm het voldoende op het land gooit kun je hem mooi laten lopen. Eventueel met de cilinder op de bok iets bij sturen. Maar dat werkt echt wel fijn hoor.
MaxxuM4ever
@valmet6400power net als een takken snipperaar dus, gegarandeerd een berg onderhoud als verhuurder. Dikke trekker ervoor en beetje prutsen overal. Bij ons kwam voorheen van der meer met een 110-90 ervoor, die smoorde er wel in als je liep te kloten als chauffeur
+1
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Ja precies. Zulke dingen moet je gewoon alleen verhuren met mannetje uit behoud voor je machine. Denk dat per saldo het je als loonwerker alleen maar geldt kost als je zulke gevoelige machines los verhuurt.
Siete
@valmet6400power
Vaak begint het met een Kipper of Dumper. Dan in een tijd van drukte misschien eens een ander stukje materiaal onder t mom "Wij zijn druk, klant heeft zelf ook een trekker en is zo dus ook gered en tevreden"
Het sluipt er vaak in dat uitlenen.
+1
valmet6400power
@Siete
Klopt! Of geen mannetje op het loonbedrijf en dan ga je niet zeggen van nee ik kan geen machine verhuren ga maar naar een ander bedrijf.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Landbouw miniaturen 1:32 Bos ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!