Rinner landbouw as, het lijkt mij dat er een vetkeerring hoort te zitten, zodat de remvoeringen niet vet worden of heb ik dat mis?Wie weet dit?Mvg Marcel.

Zelfbouw Oprijwagen

marcel-pek
Rinner landbouw as, het lijkt mij dat er een vetkeerring hoort te zitten, zodat de remvoeringen niet vet worden of heb ik dat mis?
Wie weet dit?

Mvg Marcel.

Reacties

+2
Albert Peters
Die keerring moet achter het lager zitten
marcel-pek
@Albert Peters die zit er niet meer. Is kijken waar ik die kan halen.
Albert Peters
@marcel-pek Je moet de asdiameter en de naaf diameter hebben (zelfde als lager) eerst leerling er op en dan lager
marcel-pek
@Albert Peters ik ben er achter dat er geen vetkeerring in hoort te zitten er is helemaal geen plek voor. De metalen kraag achter het lager moet het vet binnen zien te houden.
+1
gkgerbengk
@marcel-pek Mocht je de goede keerring gevonden hebben en deze weer willen monteren, moet uiteraard eest het lager eraf en als je het goed wil doen moet je eerst het lager op de binnenring in de naaf leggen en dan de keerring in de naaf tikken en dan pas de inmiddels complete naaf weer monteren.
Als je eerst de keerring op de as monteert en dan het lager erop tikt en daarna pas de naaf monteert loop je de kans dat de keerring weggedrukt word en dus niet goed zit waardoor de naaf in de loop der tijd droogloopt en de lagers dus stuk lopen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Oprijwagen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!