Foto van een Massey Ferguson 35 X aan het tarwe zaaien. Geplaatst door noordhof op 24-10-2019 om 16:23:02, met 15 reacties.

Massey Ferguson 35 X

Foto van een Massey Ferguson 35 X aan het tarwe zaaien

Reacties

+3
stijn-de-bock
Prachtig
+3
noordhof
@stijn-de-bock dit was een beetje uit nood , normaal zaaien we samen met de rotoreg. Dit was bietenland (zware grond)die al enkele weken geploegd is en direct na het ploegen word geschudegd en dan wachten we tot het weer goed is en het land voldoende droog om te zaaien . Het heeft dit jaar nu al meer dan 80 liter erop geregend en dit is natuurlijk niet de bedoeling .Daarom heb ik dit stuk (2ha )met dit kleine trekkertje gezaaid . We zien wel wat het word . Als het weer morgen meezit zal ik dit veld nog eggen met de ketting-eg want er ligt veel tarwe bloot !
valmet6400power
@noordhof
Heb geen verstand van jullie grondsoort, maar waarom niet gelijk achter het ploegen aan kopeg-zaaien dan? Doen wij op klei ook dat werkt praktischer dan dit, lijkt mij!
noordhof
@valmet6400power Eerst ploegen en direct eggen voor het erop heeft geregend heeft meestal een mooi egaal veld , de putten zijn gevuld, en het gaat veel vlugger om te zaaien wanneer het tijdstip er is . In de zware grond moeten we bijna altijd 2 maal eggen om wat fijner te krijgen en om het de slakken wat moeilijker te maken . Gr
valmet6400power
@noordhof
Oh okee! Hoe zwaar is jullie grond dan dat het zo moet?
noordhof
@valmet6400power ? Geen idee, men plakt daar geen cijfer op bij ons in België . Er is grond in de buurgemeenten die nog zwaarder is en daar is dit de normale gang van doen . Alle grond ploegt men voor de winter en dan rotoreggen ,in het voorjaar bieten zaaien zonder nog iets te eggen .
+1
valmet6400power
@noordhof
Mmmm okee! Wij zitten zelf tot 40% afslibbaar maar wij gokken nooit om de klei te kopeggen over de vorst of na het ploegen. Als je in het voorjaar dan een klap neerslag krijgt begin april (vlak voor het bieten zaaien) dan droogt dat toch minder snel op dan gewoeld/gesmaragd land of geploegd land.
+1
redeagle14
Mooie Nodet zaaimachine.
+1
David Bakker
Zo,n zaaimachine hadden wij vroeger ook , en zo,n trekker hebben we nog steeds .
+1
a3vandiejen
Prachtig.
+2
Albert Peters
Mooie foto
+1
olro 61
Foto zou een halve eeuw geleden gemaakt kunnen zijn...mooi om te zien, vooral die kooiwielen.
+2
Fendt926Driver
Prachtig zo.
Hier zeggen ze altijd je moet je redden.
En als het niet kan zoals het moet..
Dan moet het maar zoals het kan
+1
noordhof
@Fendt926Driver is niet anders ! Mooi gezegd !

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 35 X ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!