Foto van een Same Silver 100.6. Foto is geplaatst door stijn-de-bock op 26-10-2019 om 11:39:16, met 15 reacties.

Same Silver 100.6

stijn-de-bock
Foto van een Same Silver 100.6

Reacties

+2
a3vandiejen
Mooie Same.
+1
wim-same
Je ben goed bezig Stijn.
Kramer U800
Heeft deze Same een eigen motorblok net zoals de Hürlimannen van deze bouwjaren? Rijden hier in de buurt 2 Hürlimannen van een boer met tig 1000'en uren op de klok, 24 jaar oud en de motor van deze zijn nog nooit open geweest, alleen klep speling gesteld 1x 😅 Motorolie komt er gewoon weer blank uit, bij een Fendt (maakt niet uit welk bouwjaar) is deze pikzwart.
+1
wim-same
@Kramer U800 Same heeft toen altijd eigen motoren gehad. Deze motoren werden ook gemaakt als industrie uitvoering. Ik heb zo'n 2 cilindertje al industrie uitvoering, Die waren goud bruin, die van een landbouwschool geweest is. Die heeft bijna helemaal geen draaiuren.
+1
wim-same
@Kramer U800 Dat SAME met Deutz motoren ging werken kwam na de overname van Deutz-Fahr, en de strenge emissie normen. Same maakt nu meer eigen motoren die aan de normen voldoen, de zo genaamde "Farmotion" motoren. Neutrale naam, die in alle 4 de merken kan.
Piet1960
@Kramer U800 Dan wordt er tussendoor zoveel olie bijgevuld, dat ie nooit zwart wordt.
Kramer U800
@Piet1960 Nee ook niet verbruikt geen olie. Het is gewoon goede bouwkwaliteit, maar het heeft geen goede naam hier in Nederland, de boer wil toch het liefst een dure John Deere of Fendt.
+2
Piet1960
@Kramer U800 Oké, was ook als kwinkslag bedoeld hoor. De "b-merken" krijgen niet altijd de waardering inderdaad.
+1
stijn-de-bock
@Piet1960 zit allemaal wel een beetje tussen de oren, hetzelfde met de discussie tussen New Holland en case IH, de ene zweert bij blauw de ander bij rood hoewel de verschillen klein zijn,tis niet voor niks de cnh groep.
+1
a3vandiejen
@stijn-de-bock Wijze praat...👍
Kramer U800
@stijn-de-bock New Holland word ook gebouwd in Italië hoor net als Same, Deutz, Hürlimann en Lamborghini. Allemaal 1 pot nat. Ga maar eens kijken bij de achterbrug van een New Holland, precies hetzelfde geconstrueerd als die van een Deutz, ook zo'n kijkglaasje, enz.
+3
Schluterfan
@stijn-de-bock

Het jammer aan heel die circus van overnames en samenwerkingen is dat de merken hun eigenheid kwijt zijn. Een Ford was vroeger een Ford en niets anders, als je nu een NH koopt, zit er zowat van alles in verwerkt. Voor de Die-hard Fordman is het ofwel ermee leven (zoals de meesten doen veronderstel ik), ofwel doet het zo'n pijn in het hart dat ze overstapten op wat anders. Is met de andere merken net zo. En dat maakt het ervoor echte merkgebonden liefhebbers er ook niet gemakkelijker op. Ik kan er mij bij voorstellen dat een echte Fendtman ook even raar gaat opkijken als hij een onderdeel in zijn trekker terugvind, die ook op een MF of Valtra zit...
+2
wim-same
@Schluterfan Dat klopt helemaal. Alle merken zijn onderhand met elkaar verweven, net als in autowereld. En ook heel veel onderdelen van elkaar gebruiken.
+3
stijn-de-bock
@Schluterfan vroeger was alles echter en was een merk een merk, door de chaos van deze tijd gaat veel verloren.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Silver 100.6 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!