Foto van een Schlüter Compact 850 V. Foto is geplaatst door Schluterfan op 26-10-2019 om 18:58:43, met 23 reacties.

Schlüter Compact 850 V

Schluterfan
Foto van een Schlüter Compact 850 V

Reacties

schluterman
En dat met 4 schaar 💪💪💪💪
+1
Schluterfan
@schluterman

Yep, er zijn geen kleinere ploegen te vinden bij de grote ploegdemo's in Freising. Daar hangen ze ook 6 scharen achter een 1250 of een 1300 Euro Trac. Maar de grond laat het ook wel toe, lijkt wel turf.
schluterman
@Schluterfan klopt helemaal dat trekt lekker ligt
+1
olro 61
@schluterman Dan zou jouw Compact 850 V dat misschien - op licht zandgrond - ook wel aankunnen...
schluterman
@olro 61 ik benieuwd ik heb wel aan een drie schaar lemken zitten denken
Schluterfan
@schluterman

Lemken??? Gassner of RabeWerk 😄 !!!
schluterman
@Schluterfan jazeker iets anders komt er niet
olro 61
@schluterman Lijkt mij ook het best haalbare, op een treffen ploegen ze ook maar een paar baantjes, en dan kunnen ze weer afkoelen...Toen in Nordhorn 2016 ploegde er wel een Super 850 V met een 4 schaar, en die had er geen moeite mee.
+1
Schluterfan
@olro 61

In Freising niet, daar begint het ploegen om 14u en gaat lekker in een trok door tot 16u, 16u30. Dan leggen er tussen de 10 a 20 Schlüters (het kunnen er zelfs meer zijn ook...) te samen 15ha om. Dan is het zowel in de ploegvoor als ernaast echt druk. De rij die staat aan te schuiven om elk 1 voor een de ploeg in de grond te zetten is al indrukwekkend. Daar reken ik nog niet eens de voorbewerking en na bewerking bij. Bij de laatste editie als de hele circus op gang was reden er bijna 60 Schlüters aan het werk op het terrein! Machtig om zulke choas te zien. Om nog maar van de overvolle cabines te zwijgen.
+1
roscho
@olro 61 Ik heb de ervaring dat zo'n 850 makkelijk een 4-schaar ploeg trekt. Alleen het hefvermogen houdt niet over.
Vroeger verscheidene ha's geploegd met een Super 850V, lange uitvoering (1973), met extra hefcilinders en een bak met oude McCormick-gewichten vooraan. Ploeg: Kverneland 4-schaar vario. Voor de breedtecilinder hadden we er een keuzekraan opgebouwd, we hadden slechts 1 ew ventiel. Op zware grond ploegde je plm. 35 cm en als het mooi droog was, ging je wel tot 48 cm. En dan klaagde mijn schoonvader nog dat ik soms te diep ging of te snel....
schluterman
@roscho Ooo kijk maar eens aan ik zelf heb ook een super 850v uit het bouwjaar 1974 dat is best wel een sterke trekker eigenlijk
+1
SJB533
@Schluterfan
Diepte (de bouwvoor hoeft niet in China te liggen) en werkbreedte zegt ook wel het een en ander over vermogensbehoefte. En of de ploeg goed staat afgesteld.
Schluterfan
@SJB533

Idd, maar daar is de grond wel vrij licht, met hier en daar wat stenen in. Er vertelde mij daar iemand dat je hier en daar in Duitsland zulke stroken met "moos" hebt, en toevallig valt het demoterrein in zo'n strook.
valmet6400power
@Schluterfan
Anders krijgen de Schluters ze niet vooruit? 😏😁
Schluterfan
@valmet6400power

Oh jawel, maar in die lichte grond zit de vaart er wel lekker in 🤙
valmet6400power
@Schluterfan
Haha ploegscharen versleten na een demo dag 😂
Hoeveel pk is de trekker eigenlijk op de foto?
+1
Schluterfan
@valmet6400power

Overigens, ze rijden daar ook met kunststof scharen. Jaren terug voor de eerste keer gezien, en de laatste editie in '17 reden er ik dacht zelfs 2 van zulke ploegen rond. Beiden Kverneland's, schijnt een optie te zijn. Had ik nooit eerder gezien. Zou naar het schijnt bij die grond beter keren.
olro 61
Mooie foto, van een Schlüter van heel wat jaren oud...
+1
Schluterfan
@olro 61

Aangezien hij nummertje 260 heeft vermoed ik 1972, misschien 73.
olro 61
@Schluterfan De eerste generatie zeker?
Schluterfan
@olro 61 helemaal juist

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Compact 850 V ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!