Foto van een Massey Ferguson 7620. Foto is geplaatst door nielsve op 27-10-2019 om 14:54:48, met 16 reacties.

Massey Ferguson 7620

437 foto's van @nielsve

nielsve
Foto van een Massey Ferguson 7620

Reacties

valmet6400power
Niet helemaal droog aan je trekkerbanden te zien 🤭
nielsve
@valmet6400power Afgelopen nacht heeft het er weer 8mm geregend.

Deze namiddag zijn we met de twee grootste kippers opgereden om te proberen of het rooien ging. Het viel nog mee, dus morgen weer volop aan de bak.
valmet6400power
@nielsve
Niet bang dat de aardappels zijn verstikt in de rug? Of hebben jullie niet zoveel water gehad als wij in in de kop van noord Holland?
nielsve
@valmet6400power hier hebben we wel minder regen gehad dan Noord Holland.
En hier was het ook nog eens kurkdroog. Ik denk dat jullie in het Noorden doorheen het jaar ook al meer regen hebben gehad.
De grond is nu wel mooi kruimelig, en laat zich goed zeven. Enkel die toplaag na een regenbui is een vettig papje.
+1
valmet6400power
@nielsve
Ja daar sla je de spijker op z’n kop! We hebben inderdaad tot begin juli nauwelijks water gehad en toen regelmatig wel. Tijdens de graanoogst was het kurkdroog, daarna regelmatig regen. Toen gingen we rooien en nu zijn we 230 mm verder sinds 24 september haha. En hadden vrijdag onverwacht 9 mm en zaterdagavond ook weer 5 maar het is dus niet dat de bodem dat wel kan hebben..
+1
nielsve
@valmet6400power Op de zandleem konden wij eerst niet rooien door de kluiten die door de droogte ontstaan waren. En dan is het eind september beginnen regenen, en was het telkens net opgedroogd dat je een paar kippers kon volrooien, en dan was de volgende regenbui er al.
Paar keer geprobeerd om vrachtwagens te regelen, en 3 keer moeten afzeggen omdat er weer onverwachts regen viel.
Op het weerbericht valt de laatste tijd niet hard te vertrouwen 🙄

Afgelopen vrijdag weer 18 vrachtwagens geregeld, en toen de 2e geladen was krijg je telefoon dat er 4 komen, en ze de rest gecanceld hebben. Ze waren vergeten dat ze aardappels in Frankrijk moesten gaan halen om de fabriek draaiende te houden😒

Toen liep het rooien als een trein, 6km/uur was vlot haalbaar. Na de regen is het weer tussen de 2en 3 km/uur.
MaxxuM4ever
@valmet6400power ook spijt dat je donderdagnacht niet bent doorgereden toen de regen vrijdag al in de ochtend begon te vallen? Ik baalde pittig, we hebben vrijdag nog 1 wagen kunnen rooien toen liep alles vol.
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Wij hadden eerlijk gezegd niet verwacht dat we nog zover zouden komen! Hebben 9 hectare gedaan in 2 (lange) dagen en hadden eigenlijk verwacht dat het vrijdagochtend 9:00 al zou gaan regenen. Liggen nog 6 kiepertjes in het land dus dat is prima te overzien.
Hoeveel moeten jullie nog? Jullie rooier hing ook lekker scheef in de slootkant trouwens 😛
MaxxuM4ever
@valmet6400power @stannetje96 , wij moeten nog zo’n 2ha, op de huiskavel. Donderdag nacht de aardappels aan de oosterterpweg eruit gerooid maar thuis ging het de hele week al het minst goed. Hoop dat er nog een kans komt voor die laatste piepers.
Jullie alles er al uit @stannetje96 ?
stannetje96
@MaxxuM4ever wij hebben in principe zover alles er uit. Zijn donderdag nacht de hele nacht door gereden en heb in de eerste regen de goede stukjes gauw weggerooid. Wat er nu nog zit is een natte plek wat vrijdag ochtend nog allemaal prut en rotjes was. Dit zal totaal net aan 1 kiepwagen vol zijn.
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Hadden vanmorgen weer zat regenen dus volgende week zal op z'n vroegst zijn 😄
MaxxuM4ever
@valmet6400power ja vanwege dat scheefhangen maar ff een extra trekker met ketting aan de rooier geknoopt, die sloot had pittig vol gestaan en nu weer leeg, het kantje was daar al aardig afgeploegd en nu ook nog slap, ik dacht dat hij wel om zou gaan. Op zich gaat hij ieder jaar wel eens de sloot in en dit jaar staat de teller nog op 0.
stannetje96
@MaxxuM4ever hoeveel moeten jullie nog?
newholland6640
Quote Reactie van @nielsve:
bak

Valt mee met de nattigheid dan. Hier doe je een paar dagen niks na acht mm
nielsve
@newholland6640 de vorige keer (20 oktober) had het er ook een 8 a 10 mm geregend, en hebben we 4 dagen niets in het veld gedaan.
Als je het weerbericht bekijkt hebben we nog tot donderdag avond om te rooien, vanaf vrijdag weer niets dan elke dag regen. En de temperatuur duikt deze week ook flink naar onderen.

Nu moet je trouwens ook nog niet met de kipper in het veld zijn. Gewoon ergens aan de kant op de weg laten staan.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 7620 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!