Vandaag een gedeelte van de 7e snede ingekuild. Geplaatst door MaartenMandemaker op 30-10-2019 om 21:29:38, met 14 reacties.

Massey Ferguson 4270

Vandaag een gedeelte van de 7e snede ingekuild

Reacties

mdoornekamp
7e snee? Sommigen hebben hier maar 5 x gekuild
+2
MaartenMandemaker
@mdoornekamp Ja het heeft aardig door gegroeid dit jaar. We maaien nooit heel zwaar maar de eerste 4 kuiluitslagen lijken ook mooi.
CaseCS130
Is nog aardig wat bij de bult op gekomen zo te zien. Kon je er nog wat van maken qua ds percentage? Of was het nog gras?
MaartenMandemaker
@CaseCS130 ja 22 bunder gemaaid. Op de foto zat er 15 bunder aan de bult. We hebben maandag gemaaid, 1 keer geschud en dinsdagmiddag geharkt. Het was niet heel nat maar handdroog. Wou wel goed laden en verdelen en aanrijden ging ook prima.
CaseCS130
@MaartenMandemaker oké, nou dat is beter dan dat het water er aan alle kanten uitloopt. Zaterdag droogde het hier het hardste, toen was het sochtends vroeg al droog door de harde wind.
Wij stalvoeren de laatste anderhalve snede, kort ook al aardig in. Helaas door de muizenschade niet allemaal even mooi gras maar op dit moment zijn we blij met elke kilo voer.
MaartenMandemaker
Quote Reactie van @CaseCS130:
voer

Ja smorgens was het nog een beetje nattig maar de wiersen droogden mooi op. Het ging hier waaien uit het oosten en met de zon erbij ging het mooi. Hebben jullie veel last van muizen?
CaseCS130
@MaartenMandemaker Ja, verschrikkelijk. Nog nooit zo gek meegemaakt, ook niet met de plaag van een paar jaar terug. Ze zetten complete percelen op de kop, de hoeveelheid grond die ze verzetten is onvoorstelbaar. Voor een paar weken terug de koeien nog flink ziek gehad toen er een keer met nat weer te veel grond in het stalvoedergras zat.
Ik hoop wel echt dat ze deze winter opruimen anders weet ik niet hoe het komt. En dan wordt het nog een hele uitdaging om de percelen er weer wat bij te krijgen. De hoeveelheid onkruid is ook bizar.
Hurli356
Teruggang qua trekker op de bult?
+1
MaartenMandemaker
@Hurli356 6515 staat voor de zaaicombinatie. Daarom even zo gedaan, wil ook prima met de omkeerschakeling onder last
+2
casejxu
@MaartenMandemaker elektrische omkeer is met dit werk toch wel een must have
MaartenMandemaker
@casejxu Ja dat scheelt enorm. Hier zit nog een mechanische hefinrichting op, maar die werkt ook wel fijn.
casejxu
@MaartenMandemaker mechanische hef stoort me dan nog niet eens zo erg
MaartenMandemaker
@casejxu nee met grondbewerking is electronisch wel super, en meer comfort, maar deze kun je ook vanuit je pols bedienen zeg maar, en dat werkt niet zo raar

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 4270 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!