Die had er geen zin meer in.
we weten weer aan wat we kunnen knutsellen 😣. Geplaatst door nielsve op 31-10-2019 om 19:20:36, met 14 reacties.

BLOOPERS Stuk

Die had er geen zin meer in.
we weten weer aan wat we kunnen knutsellen 😣

Reacties

+1
john deere 7810
Wat heb je er mee gedaan dan? omdat er ook nog 2 wielbouten geknapt zijn, en de rest zit ook niet meer vast zo te zien.
nielsve
@john deere 7810 3 wielbouten geknapt. De rest staat nog wel muurvast. Zodra ik stil stond viel het afdichtings kapje eraf en wat van die bielekes van het rollement. Hoe dat dat kan is mij ook nog een raadsel.

Ik was op weg naar huis met geladen kipper toen ik plots heel veel rook van de wielen zag komen. Vlug aan de kant gezet om te zien vanwaar het kwam.

Zo nog een km of 2 heel rustig verder gereden om hem bij een loonwerker op het erf te zetten.
Morgen alles uiteenhalen, en hopen dat we enkel het Rollement moeten vervangen en dat het een universele maat is.
+1
john deere 7810
@nielsve

vreemd. Je afdrukken van de moeren kloppen niet zoals ik het kan bekijken van de foto. En tja hij zal wel niet van vandaag op morgen kapot zijn gegaan. vooral bij zware last is speling een killer voor wiellagers.
+1
nielsve
@john deere 7810 ik denk dat je je een beetje verkijkt op de afdrukken van de moeren door de schuine hoek van waaruit de foto genomen is, en dat het al donker was helpt ook niet echt, krijg je weer hier en daar een schaduwplekje.

Ik had al een hele tijd niet veel met een kipper gereden omdat ik normaal altijd thuis in de schuur zit. Maar die paar uur dat ik er mee reed eigenlijk niets vreemd aan gemerkt. Het trok ook niet zwaarder, trekker ging nog even vlot de heuvels op, en aan het dieselverbruik was ook niet echt iets te merken

Maar er zal idd. wel wat sleet ergens opgezeten hebben.

We hebben het helemaal uit elkaar ondertussen, enkel de juiste stukken waren niet op voorraad, dus die moeten nu nog uit Frankrijk komen. Gaat wel weer een aantal dagen duren eer deze terug aan de gang is.
john deere 7810
@nielsve

Een foto kan inderdaad een vertekend beeld geven. blijf het wel bijzonder vinden dat er 3 wielbouten knappen omdat je de lagers kapot hebt... Tja dat is wel het nadeel dat het geen standaard maat is. sta je met je goeie gedrag zo een paar dagen stil......
nielsve
@john deere 7810 die wielbouten is echt niet te snappen idd, velg zat nog muurvast op de tamboer.
john deere 7810
@nielsve

1 ding is zeker. het is er daar binnenin even beestachtig af gegaan voordat die zich melde haha
+1
Albert Peters
Soms zit het mee soms ook niet.Succes
erik9831
Zijn dingen die je nooit kan vermijden.
nielsve
@erik9831 spijtig genoeg ja.
john deere 7810
@erik9831

kan inderdaad altijd gebeuren. Maar in veel gevallen wordt er ook te weinig gecontroleerd op speling. Moet er wel bij zeggen dat het tegenwoordig ook niet meevalt om er even snel om heen te lopen en de banden even te bewegen voor speling..... zo groot als ze worden.
nielsve
@john deere 7810 moet je al niet heel de band er ff af halen om op speling te controleren?
De band even opkrikken alleen al is een marteling. Toch zeker de midden as van een 3 asser.

Deze winter gaan we hem wel eens een grondig nazicht geven, dat staat al vast.
+1
john deere 7810
@nielsve

jep tegenwoordig wel, maar heb je een kleiner wiel en je kunt hem bewegen en vernemen is het ook goed. beter is natuurlijk afnemen. maarja we weten allemaal hoe dat gaat in de praktijk.

Is niet verkeerd, ze hebben allemaal evenveel geleden/gerold/belast. En het is even vervelend, maar het wiel is niet los gekomen en er zijn geen gewonden bij gevallen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de BLOOPERS Stuk ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!