Foto van een Mc Hale C470 weer schoongemaakt  na een weekje geprobeerd te hebben.. Geplaatst door Valtrapowerr op 03-11-2019 om 12:10:27, met 26 reacties.

Mc Hale C460

Foto van een Mc Hale C470 weer schoongemaakt na een weekje geprobeerd te hebben.

Reacties

+1
Fendt926Driver
Zoek je wat anders?
Kuhn bevalt toch niet?
Of nu een getrokken willen
Zit buiten beeld ook nog wel een stapeltje stro.
Pak je dat niet binnen?
rommert14
@Fendt926Driver hier kunnen we niet meer zonder een stroblazer, wij hebben twee jeantill,s of hoe je het ook maar schrijft, 1 is 20 jaar oud en 1 is 13 jaar oud.
Valtrapowerr
@Fendt926Driver ja wilden een nieuwe kopen en omdat de dealer waar we toen de kuhn kochten inmiddels mchale dealer is, mochten we deze proberen.

Getrokken had al niet onze voorkeur omdat we 3 voer gangen achteruit moeten en dat x2 want aan beide kanten zit vee. En nu zijn we er zeker dat we geen getrokken willen want dan moet er eigenlijk ook nog een trekker bij.

Machine werkt heel goed alleen toch weer voor eenzelfde kuhn gekozen omdat die iets lichter is (normaal geven we wel de voorkeur aan zwaar) en die heeft t altijd goed gedaan...dus waarom niet.

Stapeltje stro is bijna op en dan gaan we aan de voorraad beginnen die wel binnen kon staan 😁
ronald-deutz-fahr
@Valtrapowerr waarom moet er bij een getrokken stroblazer een trekker bij?
rommert14
@ronald-deutz-fahr wordt lastig bij het voeren met achteruit uit de silo rijden 😊
ronald-deutz-fahr
@rommert14 ah bij jullie blijft die achter de voorlader trekker?
rommert14
@ronald-deutz-fahr nee de 7615 met 150 pk kan hem net tillen, de getrokken staat op de andere locatie die koppel ik elke dag aan en af van de voorlader trekker.
ronald-deutz-fahr
@rommert14 waarom niet 1 van de intera vast voor de stroblazer dan? Elke dag af en aankoppelen word je ook wel simpel van..
rommert14
@ronald-deutz-fahr 1 inter staat voor de mengwagen, en 1 inter staat voor de restvoerkipper, de kipper zijn pomp voor de poot gaat zwaarder dus nu zo maar even. Een tweede 845 erbij zou mooier zijn. Afkoppelen is 2 minuten dus dat valt reuze mee.
ronald-deutz-fahr
@rommert14 aah oke. Restvoerkieper is op het jongveebedrijf, en als die vol zit rijd je hem naar het andere bedrijf waar je m op de mestbult kiept?
+1
rommert14
@ronald-deutz-fahr haha, nee precies andersom, het restvoer van de koeien gaat naar het jongveebedrijf en op het jongveebedrijf is geen restvoer meer....
+1
Valtrapowerr
@ronald-deutz-fahr anders teveel omkoppelen, achter de voorlader trekker zoiezo onpraktisch
jasper-santing0
@Valtrapowerr Je hebt ja nu een verrijker??
Valtrapowerr
@jasper-santing0 ja maar voorlader gebruiken we ook nog. Is nu een gedragen geworden dan kunnen we sneller werken. Getrokken moet je ook met iets anders laden en met de gedragen versie kun je scheppen.
Valtrapowerr
@jasper-santing0 balen laden we er ook mee in het land dan is de gedragen versie ook ideaal 😄
+1
HJ_
Nou hoe was de eerste indruk. Als je trekker zwaar genoeg is en gedragen gewend bent is dit wel even wennen of niet. Al meerdere op proef gehad dan?
+1
Valtrapowerr
@HJ_ ja getrokken past ons ook niet zo.
Nee verder niet deze ff gehad om te kijken of die goed werkt en dat doet die, kuhn weten we wat t is en verder heb je niet heel veel, Teagle is ook wel mooi alleen hier geen dealer van en werkt met ketting ipv powerband en dat vind ik een nadeel. Dus de overweging ging tussen een groene en eenzelfde kuhn, en is de laatste geworden 😊
+1
Ik vind een getrokken persoonlijk makelijker en fijner werken gedragen is onze stallen minder geschikt voor en getrokken kan ok wel minder zware trekker
Valtrapowerr
@johndeere6910forever net wat bij je past inderdaad, deze heeft als voordeel dat die een draaibare pijp heb en kuhn heb dat alleen op de gedragen, verder niet veel verschil
+1
@Valtrapowerr volgens mij kan de bovenste pijp van de kuhn op het werk bij ons wel rond draaien maar die gebruiken we zelde tot nooit die aan de zijkant werkt voor ons ut beste omdat we bij ut voerhek 2 rijen roosters hebben waar ze drinken en vreten en de rest is pot dan kan hij veder de stal in blazen
+3
radium45
Ideaal ding om mee te nemen naar de volgende betoging in dat kustplaatsje.
+3
jehan
@radium45 ja inderdaad eerst tmeeste stro dr uit blazen .bodempje laten liggen kun je mooi in overnachten
+2
jehan
Kleur van de machine is bijna tzelfde als de kratten waar het goeie bier inzit..dus vallen de kratten niet zo op
case 745 xl
@jehan dan zal je de wagen wel rood moeten verfen om hem op een kratje goed bier te laten lijken
+3
jehan
@case 745 xl nee niks drvan ..als ik dat spul moet drinken drink ik liever spa rood

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc Hale C460 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!