Foto van een Baeke cultivator. Geplaatst door seppe sools op 03-11-2019 om 22:19:00, met 7 reacties.

Baeke Ploeg

Foto van een Baeke cultivator

Reacties

BEboer
Wij hebben 2 jaar geleden net dezelfde aangeschaft 2e hands, ben er niet zo laaiend enthousiast over.
tombo
Wat is de redenen?@BEboer
+1
BEboer
@tombo Vind dat het rolletje erachter bijna niks doet en dat hij niet breed genoeg werkt. Had een oude peecon cultivator (heb ik nog steeds) maar wou ook eens iets met een rolletje om percelen die bemest zijn onder te werken (ketsplaten mag hier nog). Omdat die peecon nogal het werk grof achter zich liet en ik deze had zien staan id buurt heb ik die voor een prijsje gekocht. Moet eerlijk zeggen zie bijna geen verschil kwa werking met de peecon tenzij je 5cm diep rijd en 13km per uur maar dan doe je eigenlijk ook niks...
seppe sools
@BEboer klopt, de cultivator zelf is stevig gebouwd etc. Maar dat rolletje, zeker in maisland zorgt voor opstopping doordat het stro van de mais op de messen van de rol blijven zitten.
tombo
@BEboer Mijn mening is de rol veel te klein, zou een grotere diameter moeten hebben, zou veel beter werken...
+1
Theuny
Wij hebben ook ongeveer dezelfde, alleen is die van ons blauw geverfd. Als ik de tarwe of gerst stoppels onder rij trekt de cultivator altijd naar 1 kant waardoor hij aan de andere kant de grond niet meer ingaat. Ik krijg er dan echt de schijt aan. Ook het achtergebleven stro op het perceel komt altijd vast te zitten. Nog zo iets hatelijks. Ik denk dat wij stilaan gaan uitkijken naar iets nieuws.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Baeke Ploeg ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!