Vorige week onder mooie omstandigheden wintertarwe gezaaid. Geplaatst door MaartenMandemaker op 06-11-2019 om 21:43:13, met 27 reacties.

Massey Ferguson 6615

Vorige week onder mooie omstandigheden wintertarwe gezaaid

Reacties

valmet6400power
Dan is Nederland toch aardig groot. Los van het feit dat we überhaupt niet konden zaaien vorige week. Maar stel het kon wel dan lag het zaaizaad onderhand alweer op de kopakker ipv op het perceel 😅
Zitten dit jaar al op 800 mm
+1
wim-same
@valmet6400power Klopt helemaal, het is bij ons ook stront nat. je kan niet eens rijden in het land zonder structuur schade.
valmet6400power
@wim-same
Nee hier net zo inderdaad.. Je hoeft ook niet de illusie te hebben wat in het land te zoeken te hebben dus wachten maar gewoon af..
+2
trean
@valmet6400power in Noordoostpolder proberen we tussen de buien wat wortels te rooien.

Maar dat gaat nog niet vanzelf.

Dinsdagmiddag nog op de video gezet...

JD3010
@trean Dat zijn luxe wortelkarren, zit weinig handwerk aan.👍
Quintto
@trean dat gaat heel mooi zo met die karren! zelf gebouwd zo?
trean
@Quintto ellens/Simon uit Nagele produceert die karren op aanvraag.
MaartenMandemaker
@valmet6400power Hemelsbreed zitten we niet eens zo ver van elkaar af 😅. Het is hier ook nat hoor, maar vorige week droogde het lekker. Veel gedaan in een paar dagen tijd. Vrijdagmiddag begon het weer te regenen, nu weer een mooi zooitje water erbij.
valmet6400power
@MaartenMandemaker
Ja klopt! Wij hebben vorige week nog wat aardappels kunnen rooien dus voor de rest nergens aan toe gekomen. Dus nu wachten tot het droger wordt, we hoeven zelf nog maar 0,8 ha eruit te rooien. Maar doen het samen met de buurman en die moet nog 10 ha dus dat is nog wel een dingetje. We rooien met een Tolmac frontrooier dus rooien 4 regels tegelijk maar dan moet je wel kunnen rooien haha.
JD3010
@valmet6400power Vorige week had ik m'n aardappels eruit en daarna gelijk de tarwe gezaaid, het ging prachtig. Nu is het weer nat, maar gelukkig ben ik aardig bij. Ploegen etc. kan altijd nog, zeker onder deze omstandigheden.
rommert14
@JD3010 ploegen jullie eventueel gewoon de hele winter?
+1
JD3010
@rommert14 Nee, ik zit hier op zware kleigrond, dat ploegen we altijd voor de winter. Eigenlijk nu, maar ik vind het nu veel te nat, niemand is nu bezig hier.
valmet6400power
@JD3010
Ja wij moeten ook nog tarwe zaaien en ploegen kan ook "altijd" maar wij wachten het drogere weer wel af. Anders maar zomertarwe erin. Als je nu gaat ploegen dan loopt je kopeg volgens mij ook helemaal vol als je aansluitend gaat zaaien..
+1
JD3010
@valmet6400power Heel verstandig, zomertarwe doet tegenwoordig weinig onder voor wintertarwe en over een maand kan het ook nog. Ik doe nu niks op het land, knoeien kan altijd nog.😉
MaartenMandemaker
@JD3010 Hier zit de zomertarwe toch meestal 1 tot 2 ton lager dan wintertarwe, en minder stro
JD3010
@MaartenMandemaker Als ik vroeg kan zaaien kan het heel goed groeien, de kosten zijn ook wel iets lager.
MaartenMandemaker
@valmet6400power Oké gaat dat mooi met zo'n frontrooier? Is dat niet zwaar voorop? Wij moeten volgende week de bieten ook rooien. Moeten de 19e klaar liggen.
valmet6400power
@MaartenMandemaker
Hij is niet per se zwaar maar steekt inderdaad ver voor je trekker uit. Dus een beetje beleid is wel gewenst! Het alternatief was een getrokken 2-rijer maar dan had je nu ook niet vooruitgekomen. Hebben het spul samen met de buurman en toen 6 jaar geleden de frontrooier gekocht. Moeten ruim 45 hectare rooien en dan is een (gebruikte) 4-rijer veel te duur. Vandaar de keuze..
En de buurman huurt nog aardappelland waar je soms amper kan lopen, zonder frontrooier hadden we heel wat moeten laten zitten afgelopen jaren.
MaartenMandemaker
@valmet6400power

(klik om te vergroten)

Zo ging het vorige week. Hebben jullie nog veel in de grond zitten?
noordhof
Komt mooi ver voor de tractor ,
+1
MaartenMandemaker
@noordhof Ja klopt. Heeft mn vader zelf gebouwd voor het aardappels poten. Komt nu ook weer mooi van pas.
Baltus_steyr
Vorige week hier nog gras ingekuild. Heel veel zelfs!!! en ik doe nog elke dag stalvoeren!
mdoornekamp
Heb je er geen kopeg tussen?
valmet6400power
@mdoornekamp
In deze zandbak? Is een woelpoot wel genoeg joh.
MaartenMandemaker
@mdoornekamp Nee een triltand voorop met verkruimelrollen. Word fijn genoeg zo. 2 woelpoten erin, maakt de rijsporen weer mooi los. Kopeg is enorm zwaar ertussen, dat wil ik niet met dubbellucht eraan. Dan is het buigen of barsten
verwijderd
JD3010
@trean Ik heb zelf ook nog 2 jaar wortels gehad, dat was ook maar 2 dagen werk. Wortels vallen niet kapot werd toen gezegd.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6615 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!