Foto van een Claas Arion 660. Demo trekker uitproberen.. Geplaatst door loki0134 op 07-11-2019 om 17:57:26, met 11 reacties.

Claas Arion 660

Foto van een Claas Arion 660. Demo trekker uitproberen.

Reacties

arjanvw
Leek t wat?
loki0134
@arjanvw ik vond het wel een mooie trekker om te zien. met zaaien vond ik de motorkap wel heel groot. in vergelijking met de andere trekkers die wij nu hebben uitgeprobeerd met ongeveer het zelfde vermogen. mooie grote en stille cabine,het rij pedaal vond ik mooi werken en de grote spiegels met dodehoek. nadeel vond ik de beveiligingen en het bedienen van fronthef,hydrauliek en de hefinrichting niet mooi bij elkaar zit voor makkelijk bedienen.
arjanvw
@loki0134 de fronthef zat niet op de joystick? Vind het zelf wel handig dat de bediening van de achterhef op de armleuning zit en dat je die met de duim kunt bedienen. Misschien ook net wat je gewent bent. Welke merken hebben jullie nog meer geprobeerd?

Was dit trouwens een Cis of Cebis versie?
loki0134
@arjanvw fronthef zat bij deze op een elektrische ventiel . maar je kon de aansturing in het beeldscherm veranderen maar dat kreeg ik jammer genoeg niet voor elkaar. hadden hem ook maar een paar dagen doordat de hoofdtrekker weer de bediening van de hefinrichting kapot had.
2 keer een MF 7718S en een 7720. omdat de werkplaats van MF minder dan een kilometer van het bedrijf afligt. claas en newholland werkplaats is nu het dichtbij zijns. hoop dat we ook nog een new holland mogen uitproberen voordat de werkplaats overgaat op valtra.
mf6495driver
@loki0134
Heb je bij MF ook de Dyna-vt geprobeerd?

Bij claas kan je de fronthefbediening of eender welke ander ventiel heel simpel op de rijhendel plaatsen. Daarnaast maak ik heel veel gebruik van het kopakkermanagement systeem. Zeker bij een combinatie van een front met een achterwerktuig werkt dit geweldig goed.
loki0134
@mf6495driver ja waren beide dyna vt. Met gps er op. En luxe uitvoering.
loki0134
@arjanvw op de cabine stond c matic. maar ben niet zo thuis in claas of dat de luxe uitvoering is.
hoe is bij jullie het brandstof verbruik? en wat voor bak ligt er bij jullie in?
arjanvw
@loki0134 C matic staat voor vario. De luxe of sobere uitvoering kan je herkennen aan de bediening. De Luxe (Cebis) heeft groot beeldscherm aan de armleuning en multifunctionele rijhendel. De sobere heeft beeldscherm aan de cabinestijl en eenvoudige rijhendel zonder bediening van hydraulic op de pook. Wij hebben een powershift (hexaschift) en dan de sobere uitvoering (Cis). De John Deere motoren die erin liggen lusten nog wel een slokje..

Jullie hoofdtrekker is nu een MF? New Holland is ook een mooie trekker met zuinige FPT motor erin.
loki0134
@arjanvw aah oke. Weer wat geleerd haha. Hier zat een groot beeldscherm met multifunctionele hendel in. Dat vonden wij jammergenoeg ook dat die dorstiger was dan de mf die we er nu tussen hebben. Claas kon de zaaimachine wel zowat 1.5 kmpu sneller door het land trekken. Dus daar zit ook iets een vertekend beeld in. Vind de nieuwe new hollands mooier dan de mf. Maar dat is smaak denk. En zeker niet slechter dan de andere merken Grootste probleem wordt dan de afstand van de werkplaats. En of het een goede is die er zit.
olro 61
Mooie combi.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Arion 660 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!