Sip schudder bezig met weer schoon zijn! Hooibouwmachines erg smerig geworden met de laatste snede.. Geplaatst door arjanvw op 08-11-2019 om 16:07:23, met 23 reacties.

Sip Schudder

Sip schudder bezig met weer schoon zijn! Hooibouwmachines erg smerig geworden met de laatste snede.

Reacties

johndeere6230
Hier ook al ja... vorig jaar alleen de maaiers en schudder schoongespoten, nu moet alles..

Hoe bevalt de schudder?
arjanvw
@johndeere6230 qua schudwerk durf ik bijna te zeggen dat er geen betere is. Levensduur kan ik nog niets over zeggen, we hebben hem nu 2 jaar, maar eigenlijk heeft die totaal maar 1 seizoen hoeven schudden.
johndeere6230
@arjanvw

Werkt die zo goed ja? Apart dat je er dan niet meer over hoort, is het niet zo dat sip vergelijkbaar is met pottinger? Of zijn dat de oudere modellen?
arjanvw
@johndeere6230 Mijn buurman heeft een vrij jonge Pottinger, deze is niet vergelijkbaar. Sip is veel degelijker/ zwaarder gebouwd. Je hoort er weinig van omdat onbekend onbemind maakt.
johndeere6230
@arjanvw

Aahzo dan was dat eerder vooral dus, wel het overwegen waard dus voor andere bij de aanschaf van een andere schudder... zit er nog veel prijsverschil in?
+1
arjanvw
@johndeere6230 Wij wilde per se een 15 mtr schudder en niet iedereen kan die leveren. Toen wij de handel deden scheelde het aanmerkelijk. Een 15 mtr schudder voor de prijs van een 13 mtr. schudder van andere merken..
CaseCS130
@arjanvw niet helemaal, merk heeft ook de mindere reputatie aan zichzelf te danken door wat mindere producten vroeger. Beetje zoals fella.
arjanvw
@CaseCS130 Dat telt idd ook mee, de eerste 15 meter schudders waren ook geen daverend succes, daar braken de vingers af van de 'kruiskoppen' Na modificatie is dit opgelost. Weet ook niet of ik alle machines van Sip zou willen hebben. Ondanks dat de maaiers vast goed zijn hebben we toch weer voor Claas gekozen. Prijsverschil was ons te gering om voor Sip te gaan en de oude maaiers bevielen gewoon goed.
CaseCS130
@arjanvw de twee grootste types die Sip nu bouwt zijn inderdaad wel zwaar gebouwd. De elf meter is 300kg zwaarder dan onze pottinger die al weer aardig zwaarder was dan de vorige fella.
Pottinger heeft niet eens een 15 meter of grotere schudder dus wat dat betreft is Sip idd verder.
Maaiers zou ik ook niet zomaar kopen. Tis een beetje zoals je zegt, qua prijsniveau is het verschil niet zo groot en het heeft nog niet de naam van de westerse grote fabrikanten.
CaseCS130
@johndeere6230 dit lijkt evenveel op een Pottinger als op elk ander merk dan.
johndeere6230
@CaseCS130

Heb ooit begrepen dat er eerder onderdelen van pottinger inzaten, of gedeeltelijk van pottinger waren ofzo, iets in die trant
+1
CaseCS130
@johndeere6230 het lijkt me sterk dat het nu nog het geval is. Ik zie geen overeenkomsten iig.
johndeere6230
@CaseCS130

Nee dan zal dat ook niet waarschijnlijk, ik heb eigenlijk nog nooit een pottinger getrokken schudder van dicht bij bekeken, alleen het ziet er idd allemaal wat anders uit
Valtrapowerr
@johndeere6230 Sip maakte vroeger delen voor o.a. Claas en Pottinger zo kom je daaraan denk ik 😉
+1
johndeere6230
@Valtrapowerr

Ah kijk dat was het dan, ik dacht andersom, niet helemaal goed gedacht dus haha
bart99
Voordeel van zo'n schudder, kunt ook mooi/makkelijk bij de onderkant v/d elementen 😀
arjanvw
@bart99 dat is zeker waar!
mfrijder
Ziet er zeer degelijk uit.
heeft wat weg van een lely...

van welke dealer komt deze weg?
arjanvw
@mfrijder Klopt ze hebben hem bijna nagebouwd. Deze komt van de importeur Zonna in Beilen, volgens hun is deze als eerst ook speciaal voor Nederland gebouwd en hebben ze Lely als voorbeeld aangedragen.
Derkmax
Bevalt de schudder nog steeds goed?
arjanvw
@Derkmax we zijn er erg goed over te spreken!
+1
Derkmax
@arjanvw ok, bedankt 👍

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Sip Schudder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!