Foto van een John Deere 8310R met haule 7900. Geplaatst door catfan55 op 09-11-2019 om 15:50:24, met 14 reacties.

John Deere 8310R

689 foto's van @catfan55

Foto van een John Deere 8310R met haule 7900

Reacties

Baltus_steyr
Hahha geweldige foto. Mest blijf toch bevroren tot het voorjaar?
catfan55
@Baltus_steyr ik snap je vraag niet helemaal?
Baltus_steyr
@catfan55 het mest wat nu uitgereden wordt, bevriest die dan direct en blijft die dan bevroren tot het voorjaar weer dooi wordt?? Anders spoelt toch een deel van je mest direct weg als het regent?
catfan55
@Baltus_steyr de mest bevriest ja, en meestal als het vriest heb je ook geen regen. Wij zijn onder het vriespunt vanaf nu tot zo’n beetje begin april. Er zal iets af vloeien maar de lagoons zijn vol dus wachten is geen optie
wart
Wat mooi! Dacht alleen Sleepslangen hadden overgenomen maar ook aantal tanken dus? Word seizoen weer wat langer van.
catfan55
@wart precies! Deze tanken hebben we 2 weken terug gekocht. We konden het werk krijgen en de trekkers hadden we staan. Dus gas geven! Het is het moment te koud om te slangen
wart
@catfan55 Ja met vorst in de slangen is sleepslangen een drame, geen doen. Mooi werk zo, hoe oud zijn die tanken en hoeveel m3? En dan 1 persoon bij de trekker met pomp?
MOOI-WARK
@wart

Hier in Alberta komt de loonwerker met 3 tanken van 36 m3 meende ik, en een man op de pomp die de tanken vult en de mest korst kapot spuit met de pomp, en ook ervoor zorgt dat er goed gemixt wordt. Ik denk dat het bij @catfan55 niet veel anders is.
catfan55
@MOOI-WARK @wart we hebben 3, 7900 imp gallon tanken gekocht (36m3), ik meende 2 van 2014 en eentje van 2013. Op dit moment huren een 4e bij voor achter onze trekker om percelen te doen op lange afstand. We doen een gift van 10.000 gallon/acre wat neer komt op 112.5m3/ha

Er zit 1 iemand op de pomp trekker, hij vult de tanken & mixt de mest. Zowel met de spuitmond op de volpomp als met de mix boot (Nuhn lagoon crawler) die op afstand wordt bediend vanuit de pomp trekker
hoest
112m3 per bunder dat zijn nog echte ouderwetse hoeveelheden
catfan55
@hoest we geven nog wel vele hogere giften op maisland in het voorjaar, voeding voor de grond! Maar geeft wellicht iets vertekend beeld sinds men hier allemaal werkt met mestscheiders. Dus dit is enkel de dunne fractie.
hoest
@catfan55
Mijn vader zegt altijd land is nog nooit misselijk geworden van stront 😁

Ik zeg altijd overdrijven is ook een vak 🙃
CaseCS130
@catfan55 Bij de mestscheiders in NL zit er niet eens zoveel verschil in de gehaltes tussen dikke en dunne fractie. Dik heeft wat meer fosfaat, dun iets meer stikstof. Grootste verschil is organische stof wat vooral in het dikke deel zit.
Of lopen er bij jullie grote hoeveelheden water in de bassins? Bij ons worden tegenwoordig drijfmestgiften van 30 m3 per ha. voor maïs geadviseerd. En dan alleen iets stikstof erbij in de vorm van kunstmest. Het is hier wel erg zuinig wat dat betreft.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 8310R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!