1 mei is in België een feestdag, de ' dag van de arbeid '. Op deze dag nam deze landbouwer zijn laatste nieuwe aanwinst uit de schuur voor wat hectares fysieke arbeid. De landbouwer uit Oostwinkel w

Hesston Field Queen 7655

MMaarten
1 mei is in België een feestdag, de ' dag van de arbeid '.
Op deze dag nam deze landbouwer zijn laatste nieuwe aanwinst uit de schuur voor wat hectares fysieke arbeid.
De landbouwer uit Oostwinkel was al een geruime tijd op zoek naar een hakselaar om zelf gras en maïs te kunnen hakselen.
In 2018 organiseerden wij in dat zelfde Oostwinkel de ' Retro Oogstdag ' met daar ook een Field Queen die kwam demonstreren. Een paar weken later komt er op 2de hands een Field Queen te koop, het sein voor de landbouwer om meteen in actie te schieten.
De machine, die in het Waalse Couvin staat, heeft er dan al een heel leven opzitten, met verschillende eigenaars.
Wij hebben de weg kunnen reconstrueren van de machine en de eerste eigenaar leid ons naar het West-Vlaamse Wingene, bij loonwerker Gobin.
Die verkoopt de machine na een paar jaar dan weer naar landbouwer Vandekerckhove uit Erquilinnes (Wallonië, tegen de Franse grens), die familie is van Gobin. Omstreeks 2015 verkoopt de landbouwer de machine aan een loonwerker uit Couvin, die er met deze machine en nog een Hesston hakselaar wat loonwerk uitvoert. In 2015 ging wij al reeds langs bij deze loonwerker voor een uitgebreide fotoreportage.
Later wordt de machine verkocht aan een handelaar uit Couvin, om dan zo uit te komen bij deze landbouwer uit het Oost-Vlaamse Oostwinkel, die er terug een echt pareltje van maakte.
Nog een klein wistje datje: de eerst verkochte Field Queen in België werd destijds aan een loonwerker van Oostwinkel verkocht. Ruim 45 jaar later, komt de Field Queen terug thuis!

U ziet het, bij elke machine hoort een verhaal. Naast de machine, boeit elk verhaal ons enorm. Dat is onze grootste drijfveer voor onze deoudedoos.be/
Hesston 7730
@MMaarten Idd ook verkocht geweest door mijn vader aan Gobin zie het ook aan de sticker op de bak, toevellig vandaag nog een folder gevonden van de Field Queen, ga ik morgen plaatsen
MMaarten
@Hesston 7730 Klopt, daar staat nog een sticker op van jullie. We hebben de machine in 2015 gevonden in de streek rond Chimay. Daarvoor zat hij bij een landbouwer in Erquilinnes, blijkbaar familie van Gobin.
In 2018 is de machine naar Oostwinkel gekomen, waar ze in haar ere hersteld is en intussen nog steeds actief is.
Mijn collega heeft enkele jaren terug uw vader nog gecontacteerd met de vraag of er nog foto's of filmbeelden waren bij jullie. Er zouden nog films geweest zijn, maar het is er nooit van gekomen om langs te gaan.
Hesston 7730
@MMaarten Idd er zijn nog VHS video's van demo met de 7730 weet niet of deze VHS nog werken, er liggen er zo veel als ik deze vind laat ik eens weten... dit zal niet voor direct zijn
+1
MMaarten
@Hesston 7730 Och klinkt mooi! We kunnen die gerust digitaliseren als je dat wil, zou mooi zijn voor onze website ook. Geen probleem hoor, we horen het wel eens mocht je ze gevonden hebben 😉

Reacties

+5
stijn-de-bock
Schitterende foto met mooi verhaal.
+2
MF 2725
Schitterende machine!
+1
olro 61
Prachtig, en mooi die verhalen erbij!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hesston Field Queen 7655 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!