Foto van een John Deere 8295R, we doen hier een gift van zo’n 160m3 per ha. De tanks spreiden 12 meter breed met de ketsplaat. Hier komt volgend jaar mais te staan

John Deere 8295R

1.171 foto's van @catfan55

Foto van een John Deere 8295R, we doen hier een gift van zo’n 160m3 per ha. De tanks spreiden 12 meter breed met de ketsplaat. Hier komt volgend jaar mais te staan

Reacties

+3
jehan
160 kuub per ha zo dat zijn oud hollandse hoeveel heden
+1
catfan55
@jehan mest is goed voor de grond!
jehan
@catfan55 ja vertel mij wat
arjanvw
Hoeveel % is spoelwater van die 160m3?
catfan55
@arjanvw lastig om daar een % aan te geven.. er wordt 3x daags gemolken in een 45 stands rotory en dus ook 3x per dag schoon gespoten.

Deze mest is ook enkel dunne fractie. Alles gaat hier door een mestscheider
+1
arjanvw
@catfan55 oké, mn schoonfamilie woont in Texas en wordt veel gebruik gemaakt van het fluchen van de wachtruimte. Wat daar in het lagoen (?) komt is dan het meest water. Maar verwacht dat jullie wel stallen hebben.
catfan55
@arjanvw dit zijn geen flush stallen. Zie je hier eigenlijk helemaal niet
+1
cb6520
@arjanvw daar gaat de meeste 'flush' mest ook door de beregening ipv met de mesttank.
arjanvw
@cb6520 dat klopt idd. Dacht dat met 160m3/ha ook wel een deel spoelwater moest zijn omdat het land dan bijna blank staat van de strijd. Maar dat blijkt niet zo te zijn.
+1
john deere 7810
De overheid zou eens een account moeten krijgen hier.... kunnen ze eens lezen/zien hoe het daar gaat. en wat dat hier voor nut heeft waar ze moeilijk om doen.
catfan55
@john deere 7810 het is een politiek spelletje wat niemand van het “gewone” volk snapt
john deere 7810
@catfan55

ja ik weet het, denk dat het ook beter is dat we alles maar niet weten...
+2
mdoornekamp
Je rijdt ook nog over de sneeuw.........
+1
CaseCS130
Maar zijn de boeren daar dan zo intensief dat je zoveel mest op een ha kan doen? Als ik dat hier zou doen zou ik maar iets meer dan een derde van mijn areaal kunnen bemesten.
+1
catfan55
@CaseCS130 ik heb eigenlijk geen idee hoe dat met elkaar vergelijkt, we rijden dit lagoon van 8 miljoen gallons deze herfst leeg en deze zal rond 1 mei weer tot de rand toe vol zitten en dan rijden we hem weer leeg (met de sleepslang dan)

De meeste klanten kunnen een jaar doen met hun lagoon maar we hebben er ook een aantal grote bij die we 2x per jaar moeten pakken (voorjaar & najaar) om te zorgen dat ze genoeg storage hebben.

Ieder z'n bemestingsplan verschilt. veelal rijden we vloeibare mest uit over enkel het maisland en worden de graag acres bemest dmv kunstmest. Er zijn ook boeren bij waar de we de mest uit rijden over alle acres zowel graan als mais land. zoveel mensen zoveel mensen, en de klant is koning. hun zeggen maar hoe ze het willen hebben en dat is precies wat wij doen 😅

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 8295R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!