De Trioliet een kleine update gegeven na dat elk jaar een van de kabels knapte.. Foto is geplaatst door dx11 op 20-11-2019 om 16:19:17, met 36 reacties.

Werklust WG 18B

dx11
De Trioliet een kleine update gegeven na dat elk jaar een van de kabels knapte.

Reacties

MulderDeutz1
Denk niet dat het hier beter van wordt. Blij dat de strautmann hier weg is. Nog nooit zoveel ellende en kosten aan gehad.
EA_MF
@MulderDeutz1 volgensmij zit hier een snijraam aan van de trioliet 😉
dx11
@EA_MF en de hydrauliek
MulderDeutz1
@MulderDeutz1 @EA_MF ahaa, dan zeg ik niks. De hydrauliek van de strautmann viel ons vies tegen. Na 9 jaar en veel ellende ingeruild. De vicon van 19 jaar oud was niet kapot te krijgen. De verf was er na 4 jaar al af bij strautmann. Nu een trioliet, lijkt tot nu toe goed.
john deere 7810
@MulderDeutz1

trioliet is wel goed 😉 hooguit een keer een kop wat van de zijcilinder wil knappen. en na jaren de achtercilinder wat verrot. voor de rest gewoon de normale slijtage. Ook de kabels en looprollen functioneren prima. wel netjes de spanning en het smeren bij houden.

als je zo vaak de kabel kapot hebt.... gaat er wel wat anders mis.
EA_MF
@MulderDeutz1 hydrauliek was met name het plunjerblok dat het achterste snijmes beweegt zeker? Is/was een bekend probleem wat ze nu opgelost hebben, werkt nu dacht ik hetzelfde als bij Trioliet
@EA_MF strautmann verteld er bij verkoop bij ‘nu zit het hetzelfde als bij trioliet’ eigenlijk geven ze toe dat ze er jaren naast hebben gezeten...
MulderDeutz1
@EA_MF Ja, is wel 3 of 4 keer stuk geweest. Wat een ellende, zeker als het op zondag gebeurt.
EA_MF
@MulderDeutz1 om die reden ben ik ook blij dat ik (grotendeels) van het blokken snijden verlost ben, al lag hier gelukkig nog een oude snijder in onderdelen op de plank, dus 9/10 keer draaide de snijder binnen een half uurtje wel weer als dr wat stuk ging. Kuil blijft hier met de frees ook nog eens een stuk netter.
MulderDeutz1
@EA_MF Tja, wij kunnen niet anders en ben goed te spreken over het snijvlak met een kuilsnijder. De vicon had echt nooit wat, dan wordt je goed chagrijnig als de straut zo vaak knapt.
dx11
@MulderDeutz1 waarom voor Strautmann gekozen dan?
MulderDeutz1
@dx11 Op advies van de smid. Overjarig en nieuwe, goed geprijst. Verkeerd gegokt helaas.
MulderDeutz1
@newholland6640 Volgens mij wel
newholland6640
@MulderDeutz1 hebben, wij ook behoorlijk problemen mee gehad. Machtig secuur op zijn. Nu een HQ frame en dat gaat beter.
MulderDeutz1
@newholland6640 Goed om te horen dat het nu beter gaat, wij zijn blij dat ie weg is. Techniek van de trioliet lijkt simpeler, dus hoop dat ie langer mee kan.
@MulderDeutz1 hoor laatste tijd van vele kanten dat trioliet het beter doet, en sneller snijd..
DualPower
Als je elk jaar een kabel kapot hebt gaat er wat anders mis lijkt me. Bij de (Trioliet) van ons ging pas na 25 jaar een looprol kapot en werd de kabel wat gaar.
+1
MulderDeutz1
@DualPower Die hydrauliek van de shovel komt er wel op aan denk ik
Fendt926Driver
Hoe hoog maak je de kuilen dat je een kuilsnijder met hefmast voor de werklust hebt?
6m hoge kuilen mag zo geen probleem zijn
dx11
@Fendt926Driver 6m moet lukken zo ja. Zonder lukt 4,5 prima. Hefmast is niet nodig, maar zo paste hij aan de verloopbok. Moet nog even anders. Bulten zijn zelden hoger als 4meter
Fendt926Driver
@dx11 ok. Per ongeluk erbij gekocht....

Kan het niet zijn dat je te snel snijdt met de shovel omdat die (veel) meer olie heeft dan een trekker.
En het verdeelblok het niet zo snel kwijt kan bij het zaag frame en dus te veel olie naar de zak cylinder stuurt
dx11

(klik om te vergroten)

Fendt926Driver
@dx11 mooi ruim zicht zo
SJB533
Waarom niet gewoon een happer?
Hkramer
@SJB533 dit voert mooier als je het voor het hek wil zetten/gooien denk ik
huub
En een kuilvoersnijder haalt netter uit dan een happer.
dx11
Ja, waar het breken van de kabel door komt weet ik niet. Ik denk dat het spul gewoon versleten is. Misschien met nieuwe pennen en rollen dat het probleem was opgelost. Het spul is al ruim 15 jaar intensief gebruikt. Echter was dit een goedkopere oplossing. De strautmann staat hier al een paar jaar. Achtermes was al stuk tien hij hier kwam en nu zou het oudijzer in gaan. Op het laatste moment bedacht dat dit nog een oplossing zou kunnen zijn, en het lijkt te werken

Geen happer, allereerst omdat dit niks koste, verder omdat pa dat niet ziet zitten. We hebben hier erg grote kuilbulten, van wel 12m breed en 4 meter hoog. Om deze broeivrij te houden moet er erg netjes uitgekuild worden. Verder ligt er nog een enorme bult in het land. Deze willen we eens per week gaan voorraadsnijden. Dan moeten we mooie rechte stevige blokken hebben, die wij weer goed neer kunnen zetten
Michiel 6280
@dx11 hoe schuif je in godsnaam 1 meter per week bij bulten van 12 m op 4?
dx11
@Michiel 6280 dat redden wij niet, 80cm precies een rijtje redden we meestal wel. Daarom moeten wij netjes werken. Als je 2 meter per week uithaalt kun je wel met een pelikaanbak uit de voeten om de briei voor re blijven
jasper-santing0
Hoe gooi je er eigenlijk zand op? Volgens mij onbreekt er nog een kraan in de collectie🙈😜🤣👍💪
+1
dx11
@jasper-santing0 met de shovel doen wij dat
rommert14
Ik vind 10x3 bulten bij ons al langzaam genoeg gaan
dx11
@rommert14 maar wij voeren maar van 2 bulten tegelijk
rommert14
@dx11 wij ook 😇

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Werklust WG 18B ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!