Foto van een Ebro 6125. Onbekend model. 125 pk, beresterk, maar enorme roestbak en geen verzamelwaarde. Ik heb deze enkele jaren gehad als hobbytrekker, maar ik ben aan opknappen eigenlijk nooit toege

Ebro 6125

93 foto's van @roscho

+1
roscho
Foto van een Ebro 6125. Onbekend model. 125 pk, beresterk, maar enorme roestbak en geen verzamelwaarde. Ik heb deze enkele jaren gehad als hobbytrekker, maar ik ben aan opknappen eigenlijk nooit toegekomen.

Reacties

+1
a3vandiejen
Mooi, en een niet alledaagse trekker.
+1
stijn-de-bock
@a3vandiejen zie je bij ons maar heel weinig of niet. Weet iemand of dit merk grote aantallen heeft geproduceerd.?
+1
a3vandiejen
@stijn-de-bock precies, kom het hier ook niet tegen.
+1
roscho
@stijn-de-bock Ik dacht dat er vroeger in Haaksbergen een smid zat die de oude types verkocht (model Fordson Major). Wie de importeur was, weet ik niet, de naam van die smid ook niet. Ik weet wel dat deze ergens in Noord Duitsland op een pallet lag. Motor was stukgelopen en er was een compleet nieuwe Perkins bij. De boel is door iemand in Borne weer in elkaar gesleuteld, de trekker stond daar in de regen te wachten tot er een koper kwam. Ik had zoveel medelijden dat ik hem daar gekocht heb. Hij is intussen al weer een jaar of 10 weg. Later heb ik hem nog eens in een advertentie gezien bij een bedrijf in Limburg. Van daaruit is hij vermoedelijk weer terug gegaan naar zijn geboorteland Spanje. Ebro bouwde veel in licentie, aan deze 6-serie zaten veel kenmerken van Landini, Na de 6-serie is er nog een 8-serie geweest, daarna is Ebro gestopt met trekkers. Ze gingen toen bedrijfswagens assembleren, ik dacht voor Nissan.
SJB533
Quote Reactie van @roscho:
de naam van die smid

Geelink?
roscho
@SJB533 Nee, 't was een ander, maar bestaat nu niet meer.
Sojaboontje
@roscho Het waren toch een paar mechanisatie bedrijven bijelkaar die ze importeerde? 🤔
roscho
@Sojaboontje Over de importeur is mij niets bekend, jij weet hier ws. meer dan ik.
Sojaboontje
@roscho Nee ik weet het ook niet precies. Dan zou ik het moeten navragen. Ik weet wel dat Gait van Schellen ze vroeger hier in de buurt verkocht.
+1
roscho
Hier vind je de Ebro-geschiedenis op Wikipedia (Engels): en.wikipedia.org/wiki/Ebro_trucks/
+1
Sojaboontje
@roscho 👍 Heb het net even opgezocht en de importeur was Gedit uit Kampen.
roscho
@Sojaboontje Met dank voor je zoekwerk.
roscho
@Sojaboontje Ter informatie: Gedit Kampen is op 20 juni 2013 failliet verklaard. Ik weet niet of ze toen nog Ebro importeerden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ebro 6125 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!