Foto van een Steyr 9094. En we zijn nog steeds aan het  stalvoeren!!!. Foto is geplaatst door Baltus_steyr op 23-11-2019 om 14:55:28, met 20 reacties.

Steyr 9094

Baltus_steyr
Foto van een Steyr 9094. En we zijn nog steeds aan het stalvoeren!!!

Reacties

GerbertXL
Mooie lichtgewicht combinatie, banden plat en gaan 👌
Baltus_steyr
@GerbertXL moet zien dat ik voor volgend jaar nog wat bandjes er bij krijg onder de opraapwagen. Dit is net smal zat en helemaal als de grond vettig is!!
johndeere6230
Gras begint aardig op te raken nu of valt het nog mee?
Baltus_steyr
@johndeere6230 ja klopt. Heb nog een bunder of 3 staan denk ik dus nog een kleine 2 weken denk ik!
johndeere6230
@Baltus_steyr

Aahh op die manier, hoeveel voer je per koe per dag dan ongeveer?
Baltus_steyr
@johndeere6230 poewh heb de wagen nu ongeveer tot 3/4 vol omdat anders de Melktank overstroomt 😁 ( krijg aankomende week een grotere tank) dus schat zo'n 800/1000 kg en dat gedeeld door zo'n 85 koeien!!
+1
johndeere6230
@Baltus_steyr

Hahah, dat hebben wij ook een periode gehad, niet fijn melken dan. Hoe grote tank komt er weer?

Aahh okee, valt mee dus, maar melkt goed zo te merken. Lijkt mij ook wat voor dr toekomst, vooral de najaar snede
Baltus_steyr
@johndeere6230 ja dat melkt niet zo fijn. Soms zetten we de robots ff uit voordat de melkboer komt. Dan kan het met zo beetje. Ik ga van 7 m3 naar 12 m3 . Wel een beetje ruim maar dan zou ik in de toekomst niet weer hetzelfde gedonder kunnen krijgen!!!nadeel van stalvoeren is dat de mest er soms echt af fluit !!! En ik heb een kleine beetje een twijfel of het negatief uitpakt tegen over de klauwen!! Vorig jaar en vooral afgelopen zomer veel last gehad van de klauwen ivm die enorme hitte!!
casejxu
@Baltus_steyr hoeveel melk je der dan??
+1
Baltus_steyr
@casejxu zo rond de 85/90!!
johndeere6230
@Baltus_steyr

Aahzo, leuke productie eronder dan als je 7 m3 vol krijgt.

Ah oké, wat voer je er tegenover dan? Alleen vers gras en wat maïs? Klauwen hebben we zomers inderdaad ook altijd wat last van, komt nu een nieuw kavelpad en hopen dan een hoop problemen te voorkomen...

Hebben jullie 2 robots? Of hebben jullie veel koeien droog staan?
Baltus_steyr
@johndeere6230 1 st en 2 snede gras, mais en vers gras. had hiervoor ook nog klein beetje grasbrok en klein beetje ontsloten tarwe. Melk op dit moment zo 9500 liter per koe.Zit gemiddeld jaarrond zo rond de 30 L per koe per dag. melken sinds eind mei met 2 robots. Stal is toen destijds gebouwd voor 103 ligplaatsen. En door al het gedoe rondom het boeren willen we zien dat we de stal zo snel mogelijk vol krijgen gezien de pijldatum en gedoe met het stikstof gebeuren!!!!
johndeere6230
@Baltus_steyr

Aahh okee en mengen dan ook?

Ohh op die manier, niet verkeerd dan nee, de nb vergunning is ruim genoeg?

Jullie melken met 2 a4's? Wel lekker relaxed melken denk ik of niet?
+1
jasper-santing0
3 bunder voor een wagen vol??🤔🤔🙈
+1
Baltus_steyr
@jasper-santing0 nee joh. Hier op de foto lijkt alsof er niks staat maar er staat wel een mooie lichte weide snede!!
jasper-santing0
@Baltus_steyr maar dan voer je toch bijna niks als je met 3 ha nog 2 weken kan🤔 Maar dan zal het idd wel anders lijken op foto daar kun je je nog wel is op verkijken. Hier nog een 13 ha staan ongeveer maar dat is voor sinterklaas wel op. Staat mooi sneetje op ook mooi gras alleen een boel blad🙈
Baltus_steyr
@jasper-santing0 schatting was dat he. Maar kan best zijn dat het nog maar amper een weekje is , gezien wat er op het moment nu nog staat
BEboer
Heb geen ervaring met stalvoeren is dit nog voedsel voor de melkkoeien? Hier lopen er nog een paar oudere pinken buiten en wat far off droge koeien maar eind volgende week is ook wel alles kaalgevreten.
Baltus_steyr
@BEboer dit voer ik idd aan de koeien. Dit melkt wel leuk en scheeld ook nog in gehaltes!!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 9094 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!