‘Schiet nu maar op, ik wil eten’ Hoop veranderd het afgelopen jaar, waarbij de komst van de voermengwagen toch wel een van de positievere veranderingen is.

Siloking SelfLine Serie 4.0

EA_MF
‘Schiet nu maar op, ik wil eten’

Hoop veranderd het afgelopen jaar, waarbij de komst van de voermengwagen toch wel een van de positievere veranderingen is.

Reacties

Fendt926Driver
Kameraad van mij heeft ook al wel 5 jaar een siloking zelfrijder.
Die is er ook super over te spreken.
Waar voerde je hiervoor mee en voor hoeveel koeien
+3
EA_MF
@Fendt926Driver Totdat de siloking kwam voerden we met een Schuitemaker blokkenwagen. Die was na ±15 jaar toe aan vervanging. Aangezien er geen jongvee bij ons staat en we de benutting van het ruwvoer wouden verhogen zijn we over gestapt op gemengd voeren.

Op dit moment heb ik 85 koeien 2x daags door de melkstal, staan in de stal 12 plekken leeg door tekort aan fosfaatrechten (heb 114 ligplaatsen). Het was (toen we de siloking bestelden) de bedoeling om (met de stal vol) te groeien naar 1 miljoen kg melk/jaar in de bestaande gebouwen (2 ton erbij).

Door omstandigheden sta ik er sinds afgelopen september qua werk bij de koeien echter grotendeels alleen voor en zijn die plannen voor een groot deel in de 'prullenbak' verdwenen. In m'n eentje is het met het aantal koeien dat nu in de stal staat al flink aanpoten om alles bij te houden. Zeker in combinatie met de studie in Dronten die ik nog moet, en vooral wil, afronden.
+1
bikkertie
Mooi gezegd 👍
+1
bart99
Mooi Erik, respect 👍
+1
CaseCS130
Veel succes en sterkte met alle uitdagingen.
+1
Ritchie
Veel succes met het hele proces, ik weet de achtergrond ofzo verder niet maar weet wel dat je er uiteindelijk sterker uitkomt!!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Siloking SelfLine Serie 4.0 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!